Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dkGuide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk


Dropbox - GRATIS online backup til PC, Mac, iPhone og AndroidAktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering


Metoder til at diversificere din porteføljeEt råd, som de fleste investorer formentligt har hørt på et tidspunkt er, at det er en god idé at diversificere porteføljen. Det minimerer din eksponering overfor enkeltaktier, og dermed din risiko for store udsving i tilfælde af, at en aktie, du har investeret tungt i, pludselig falder voldsomt. Hvis du ikke allerede har en diversificeret portefølje, men stadig har dine investeringer til at stå i enten et enkelt eller alternativt ganske få værdipapirer, kan du med fordel læse med her. I denne artikel kommer vi nemlig ind på, hvordan du kan diversificere din portefølje.

Diversificering med enkeltaktier
Når vi taler om diversificering, bliver enkeltaktier ofte nærmest gjort til skamme, men det er faktisk ikke berettiget. Du kan sagtens diversificere din portefølje med enkeltaktier; det kræver blot, at du tænker så bredt som muligt, når du køber aktierne. Her gælder det f.eks. om at tænke ud over både landegrænser og nicher, så dine aktieinvesteringer dækker så bredt et spektrum af det samlede marked som muligt. På den måde bliver din portefølje ikke ramt, hvis en specifik sektor, et specifikt land eller lignende pludselig bliver ramt af fald.

Brug ETF’er til at diversificere med
Det kræver selvfølgelig både energi og ikke mindst tid at investere i enkeltaktier, og der er trods alt også grænser for, hvor meget du kan diversificere på denne måde uden, at det går hen og bliver en fuldtidsbeskæftigelse. Derfor kan du med fordel overveje, om ikke du bør diversificere enten helt eller delvist ved hjælp af ETF’er. ETF’er er en form for aktiepuljer, hvor du får mulighed for at investere i en række aktier ved blot at investere i en enkelt ETF. Og investerer du så i flere ETF’er, får du hurtigt en meget bred eksponering i din portefølje. Kender du ikke i forvejen til ETF’er og hvordan de fungerer, så klik her og lær mere.

Andre aktiver En tredje metode, som mange ofte glemmer, er at tilføje andre investeringsaktiver til din portefølje. Det kan f.eks. være råvarer, CFD’er, valuta eller andre aktiver, som kan handles hos din online broker, men også fysiske aktiver som f.eks. ejendomme kan være gode at supplere med. Overordnet set går diversificering ud på at tænke så bredt som muligt, og jo flere forskellige investeringsaktiver, du kan få med i din portefølje, jo mere diversificeret bliver den. Det gælder dog som altid, når du investerer – vælg kun aktier og investeringsaktiver, du har forstand på. En diversificeret portefølje fuld af aktiver, du ikke har forstand på, kan være lige så risikofyldt som en smal portefølje. Læs evt. mere om risiko i vores FAQ her.
Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk

AktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar.
Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.

Copyright ©2000-2022 Spekulant.dk |

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? Interested in advertising on Spekulant.dk...? |