Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk


Dropbox - GRATIS online backup til PC, Mac, iPhone og AndroidAktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Side 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>

Senest opdateret 18. februar 2024

Aktiespil og investeringsspil - 2024 Guide til Aktiespil

NYT: Skærp dine investeringsevner med en gratis $100.000 demokonto hos eToro

Har du lyst til at prøve kræfter med aktiemarkederne kvit og frit uden at risikere dine egne penge? Investorsitet Spekulant.dk har gennem en længere årrække drevet Danmarks mest omfattende guide til aktiespil hvor man får et samlet overblik over mulighederne, lige fra de store landsdækkende aktiespil til mindre lokale aktiespil.

Der har siden 1980'erne været arrangeret en bred vifte af aktiespil i Danmark, hvor præmier for adskillige millioner kroner er blevet ekspederet videre til vinderne, herunder biler i luksusklassen, eksempelvis Lexus, Alfa Romeo m.fl. Gennem de seneste år (særligt i perioden 2016-2019) har udvalget af danske aktiespil været yderst begrænset, tilsvarende præmiesummerne - årets hovedpræmie (anno 2017) i Danmarks daværende eneste aktiespil sneg sig således op på en iPad i mellemklassen.

Det nærmest bundfrosne udvalg af aktiespil er dog måske så småt ved at tø op, da Børsen i samarbejde med Alm. Brand efter næsten 10 års fravær tilbage i 2019 igen kom på banen med et af de større landsdækkende aktiespil med en hovedpræmie på 250.000 kr.

Læs med på siderne her, og få en dybere indsigt i aktiespil, børsspil og investeringsspil - vi har valgt at bibeholde omtalerne af de ældre nedlukkede aktiespil, dels som inspiration for muligt kommende aktiespils-arrangører, dels et unikt indblik i forskellige faktorer som historisk har været udslagsgivende for vinderne i tidligere aktiespil.


I 1985 vandt den dengang 23-årige Øystein Stray Spetalen det norske landsdækkende investeringsmesterskab Børs-NM arrangeret af finansmagasinet Kapital. Øystein Stray Spetalen skulle senere vise sig at udvikle sig til en af norges absolut skarpeste og dygtigste investorer, evner som senere gjorde ham til selvskabt milliardær med i dag betydelige poster i større børsnoterede selskaber.
---

Tilbage i år 2000 vandt den danske gymnasieelev Michael Madirazza hovedpræmien på €100.000 i det europæiske aktiespil Euro StockMaster. Michael Madirazza havde bl.a. satset en del af sin formue på Vestas i aktiespillet og gav trods sin unge alder sine ældre og mere erfarne europæiske modstandere baghjul. Med en gevinst på 100.000 euro er Michael Madirazza indtil videre den dansker som samlet set har hentet flest præmiepenge hjem i aktiespil, ovenikøbet ved at vinde blot ét enkelt aktiespil.

---

I 2007 udnævnte CNBC vinderen af deres store aktiespil. Præmien på 1 million dollars blev vundet af Mary Sue Williams, en servitrice fra Ohio, som aldrig i sit liv før havde handlet med aktier.


---

Også nuværende professionelle danske investorer har gjort sig bemærket i aktiespil, bl.a. Michael Voss som tilbage i 1995 vandt jubilæumsudgaven af Børsens Aktiespil - året efter sikrede han sig en 2. plads i samme aktiespil, hvor den samlede præmiehøst løb op i 600.000 kr. skattefrit. Michael Voss driver i dag en af Danmarks mest succesfulde investeringsforeninger:
Fundamental Invest som i flere omgange er blevet kåret til den bedste i verden målt på performance.

Et andet eksempel på en professionel investor og aktiespilsdeltager med en fundamental tilgang til investering er
Thomas Tang som vandt 100.000 kr. i Euroinvestors BullStreet i 2012 - i dag driver han investeringsselskabet MediumInvest som med stor succes forvalter både egne og andres midler for et pænt tocifret millionbeløb. Siden opstarten i 2013 er det lykkedes for Thomas Tang og MediumInvest ganske markant at slå flere referenceindeks.

Day- og swingtraderen Tom Hougaard (bl.a. kendt fra Millionærklubben på Radio24Syv) er et tredje eksempel på en professionel dansk investor som med pæn succes har deltaget i forskellige investeringskonkurrencer hvor man bl.a. har kunne følge handlerne live.

Som det fremgår af eksemplerne ovenfor kan baggrundene for at vinde aktiespil være vidt forskellige og man behøver ikke nødvendigvis have en baggrund som professionel investor for at sikre sig en plads på sejrsskamlen. Udover det rene underholdningselement med mulighed for at vinde ofte ganske store præmier, giver aktiespillene også mulighed for at deltagerne kan dygtiggøre sig, eksempelvis afprøvning af forskellige investeringsstrategier - eller ganske enkelt et indblik i hvordan forskellige handelsplatforme fungerer i praksis, uden at man behøver at risikere sin egen opsparing.
Nedenfor følger en komplet Guide til danske aktiespil med fokus på både nuværende og ældre allerede afviklede. >>

På de efterfølgende sider kan man fordybe sig videre i følgende emner:

2024 Guide til landsdækkende danske aktiespil

 • Børsen Aktiespil
  - Gratis at deltage for alle med én portefølje.
  - Børsen-abonnenter får tildelt to porteføljer i alt.
  - Hovedpræmie: En Kia EV6 til en værdi af 437.899 kr. inkl. ét års bilforsikring fra Alm. Brand.
  - Tilmeldingsperiode: 23.08.2023 til 09.11.2023.
  - For at kunne vinde hoved- og puljepræmier skal porteføljen indeholde minimum 5 aktier pr. 5. oktober 2023.
  - Aldersbegrænsningen er 18 år - for at kunne vinde præmier skal man desuden have bopæl i Danmark.
  - Spilperiode: 14.09.2023 til 09.11.2023.

  Dagbladet Børsen lancerede i efteråret 2019 (efter næsten 10 års fravær) igen et stort landsdækkende aktiespil, denne gang i samarbejde med Alm. Brand Bank.

  Aktiepillet kørte henover 9½ uge på en demoudgave af Alm. Brands handelsplatform, Alm. Brand Trader, hvor man fik adgang til at handle et meget stort udvalg af aktier fra Danmark, Europa, USA og Asien. Det var i 2019-udgaven muligt at handle et meget stort antal aktier i realtid uden eksponeringsbegrænsninger, dvs. at det bl.a. var muligt at investere 100% af sin kapital i én aktie, hvis man ønskede det.


  Alle deltagere fik fiktive 500.000 kr. stillet til rådighed og man kunne inden spilstart umiddelbart efter tilmeldingen lære handelsplatformen bedre at kende før spillet officielt startede tirsdag d. 17. september 2019; ved spilstart samme dag kl. 9.00 blev alle depoter nulstillet i spillet, således at alle deltagere fik det samme udgangspunkt fra start.

  Udover hovedpræmien på 250.000 kr. var det muligt at vinde en række ugentlige spurtpræmier, bl.a. gavekort til hotelophold og højtalere fra B&O.

  Børsen og Alm. Brand gentog succesen fra 2019 og havde i 2020 allerede 14 dage efter spilstart opnået næsten 60.000 tilmeldinger.

  Spillet forløb fra 2020-udgaven lidt anderledes end tidligere aktiespil, nye regler bevirkede at man dels minimum skulle investerer i 5 forskellige aktier, dels maksimalt måtte være eksponeret 25% i én aktie.

  Derudover var handelsmulighederne låst til kun at kunne blive effektueret én gang i døgnet, den efterfølgende handelsdag ved markedsåbning. Dette bevirkede bl.a. at der ikke kunne daytrades intensivt i aktiespillet og sikrede dermed en mere fair konkurrence for flest mulige deltagere, hvor et godt slutresultat i aktiespillet ikke nødvendigvis afhang af om man som deltager havde haft mulighed for at følge markedet tæt i hele åbningstiden og måske havde handlet aktier intensiv gennem hele markedets åbningstid.

  Med den forsinkede effektuering af handler kun én gang i døgnet stod de fleste deltagere med alm. fultidsjobs, studier o. lign. dermed væsentligt bedre stillet end under tidligere aktiespil.

  At deltagernes portefølje minimum skal være eksponeret i 5 forskellige aktier og at ingen af disse kan udgøre mere end 25% ved købet, sikrer derudover også, at et godt slutresultat ikke nødvendigvis bygger på held og tilfældigheder i enkeltaktier, men i højere grad vellykket stock-picking og porteføljeforvaltning, som også er et must på virkelighedens aktiemarked, hvis man vil klare sig godt som investor over lidt længere tid.

  2023-udgaven af Børsen Aktiespil fortsatte konceptet fra 2020 med bedst mulige odds for flest mulige deltagere. I 2023 lancerede Børsen igen muligheden for at vinde en bil som hovedpræmie, denne gang en Kia EV6. Der var derudover en lang række pulje- og pointpræmier fra bl.a. Alm. Brand, B&O m.fl.

  Hovedpræmien i Børsens Aktiespil 2023
  Hovedpræmien var i 2023-udgaven af Børsens Aktiespil en Kia EV6 til en værdi af 437.899 kr.

  ---

  Jan Bøjstrup Christensen som er direktør i SOS Dansk Autohjælp vandt med et afkast på 194 pct. 2023-udgaven af Børsens Aktiespil.

  Vejen til sejren blev primært sikret via pletskud i to kollapsede nordiske aktier, allerførst et meget stort afkast i SAS som ovenpå en afnoteringsbørsmeddelse kollapsede med omkring 95%. Aktien kunne dagen efter børsmeddelelsen samles op til en kurs tæt på nul, efterfølgende handler med meget høj volalitet og spekulationer fra lav åbningskurs, bevirkede at der kunne skabes et afkast op mod 450% henover blot én handelsdag.

  Jan Bøjstrup Christensen ramte derefter plet i endnu en kollapset aktie, denne gang i Northern Drilling som er et norsk olierigselskab. Selskabet her var kollapset op mod 99% efter en tabt voldgiftssag mod et stort sydkoreansk skibsværft omkring annullering af ordrer på to dybvandsrigge. Spekulationer omkring at Northern Drilling ville anke disse sager, bevirkede at der påny kunne skabes et meget stort afkast i en totalt kollapset aktie, faktisk steg Northern Drilling med omkring 500% i løbet af blot én handelsdag ovenpå fornyede ankesagsspekulationer.

  Blandt en mindre håndfuld aktiespilsdeltagere som så muligheden for at dette scenarie ville udfolde sig, var igen Jan Bøjstrup Christensen som fik samlet Northern Drilling op på helt rette tidspunkt. De to veltimede satsninger og det efterfølgende enorme afkast i både SAS og Northern Drilling bevirkede et komfortabelt afkastsforspring ned til både nummer 2 og 3 i aktiespillet som ved slutstillingen "kun" havde afkast på hhv. 177% og 160%.

  Aktiespillets #3 blev i øvrigt den tidligere 2020-vinder af Børsens Aktispil, Venai Ponsong.


  ---

  Den 31-årige privatinvestor Niels Marstrand blev med et afkast på 67% vinder af Børsen Aktiespil 2022.

  Niels Marstrand som til daglig også er kunderådigiver i Veeva Systems som er en amerikansk cloud computing-virksomhed med fokus på farmaceutiske og biovidenskabelige industriapplikationer, satsede i aktiespillet netop i høj grad på biotekaktier. Planen var at investere i mindre biotekselskaber, som han havde lært at kende gennem sit arbejde.

  Forud for spillet havde Niels Marstrand undersøgt, hvornår de forskellige virksomheder plejede at udgive data om udviklingen af midler, og på den måde kunne han planlægge sine investeringer med rette timing ud fra dette.

  Niels Marstrand valgte først 14 dage efter spilstart at gå aktivt ind i aktiespillet, det viste sig at være god timing, da aktiemarkedet i den periode var i betydelig modvind med generelt store kursfald. Aktien som for alvor banede Niels Marstrand vej helt til tops, var svenske BioArtic som i slutningen af september lancerede særdeles lovende alzheimers data, aktien steg efterfølgende 173 pct.

  I tæt konkurrence med andre deltager som også havde denne aktie i deres portefølje, lykkedes det dog Niels Marstrand i slutspurten at løfte sin portefølje yderligere via satsning på olieaktier og dermed endelig cementere sejren, da aktiespillet blev afgjort ved de amerikanske markeders lukning torsdag aften kl. 22.00 den 10. november 2022.


  ---

  Vinderen af Børsens aktiespil 2021 blev den 26-årige Steffen Nielsen som i løbet af 8 uger opnåede et afkast på lidt over 50%. Ud af over 74.000 deltagere nåede Steffen Nielsen bl.a. sejren ved en veltimet satsning på svenske Oncopeptides som blev samlet op efter dårlige nyheder og et styrtdyk på over 90%; aktien reboundede kort efter købet med en stigning på over 60%.

  Udover et meget stort afkast i den mørbankede svenske biotekaktie, fik Steffen Nielsen også skabt et godt afkast i diverse amerikanske chipaktier. Steffen Nielsen gjorde sine første erfaringer med aktieinvestering som 18-årig, og lå i 2020-udgaven af Børsens aktiespil også ganske godt med, blot to uger før spilslut lå han faktisk til en samlet 7. plads - desværre blev han i spillets slutfase totalt udraderet af sine nærmeste konkurrenter, da bl.a. luftfartsaktien SAS og coronavaccineaktier som Pfizer og Moderna stak helt af i et yderst volaltilt og corona-præget marked.

  Steffen Nielsen kunne da 1. præmien i Børsens aktiespil 2021 var i hus på samme dag i øvrigt tilføje et nyt job som trader hos Nordic Power Trading i Kolding på sit CV.


  ---

  Børsen og Alm. Brands aktiespil 2020 blev vundet af den 39-årige installatør, Venai Ponsong. Hen over blot to måneder formåede Venai Ponsong at skabe et afkast på 51 pct. På trods af manglende erfaring med aktieinvestering overhovedet, lykkedes det velfortjent for Hr. Pongsong gennem en høj grad af dedikation, systematik (bl.a. lavede han sit eget regneark med samtlige aktier i spillet), læsning af analyser og nyhedsbreve, samt grundig forberedelse op mod regnskaber og nyhedslæsning på amerikanske medier, at nå helt til tops i aktiespillet.

  Veltimede satsninger på medicinalaktier som bl.a. Moderna og Pfizer som var i spil under Corona-epedimien var med til at sikre det flotte afkast. En turbulent udvikling i flyselskabet SAS var periodisk også medvirkende til at give Venai Ponsongs portefølje ekstra brændstof. Endelig formåede vinderen af 2020-udgaven af aktiespillet på et kritisk tidspunkt at holde sig helt væk fra en af de ellers foretrukne aktier i førerfeltet, den hyperamte Zoom-aktie som crashede i dagene op mod spillets afslutning.
  YouTube-interview med vinderen af Børsen og Alm. Brands Aktiespil 2020

  Interview og artikel på Borsen.dk: 39-årig installatør vinder Børsens Aktiespil 2020

  ---

  Den 52-årige handicaphjælper Henrik Dahl-Andersen blev vinder af 2019-udgaven af Børsens Aktiespil med et afkast på 453%. Henrik Dahl-Andersen som deltog i spillet med brugernavnet "Partykiller" anlagde i starten af spillet med 51.894 deltagere en forholdsvis forsigtig strategi med satsning på større kendte danske selskaber.

  For at øge vinderchancerne mod de mange tusinde konkurrenter blev strategien senere i aktiespillet omlagt til et større fokus på sønderbombede aktier i volaltile sektorer, bl.a. IT og biotek, heriblandt aktier som bl.a. FTE Networks og Agile Therapeutics.

  Flere detaljer om hvordan sejren blev sikret og hvilke bevægegrunde der var til at købe de pågældende aktier, kan man læse mere om i Børsen artiklen her.


  ***

 • Investor-DM 2024
  - Gratis at deltage. Det er kun tilladt at deltage i konkurrencen med ét registreret depot per person.
  - Hovedpræmie: Et gavekort til Apple Store til en værdi af 7.000 kr.
  - Tilmeldingsperiode: 03.01.2024 til 02.02.2024
  - Spilperiode: 29.01.2024 til 09.02.2024

  Nordic Growth Market (NGM) arrangerer i samarbejde med Societe Generale en ny omgang aktiespil, hvor der kan handles aktier, indeks og råvarer gennem børshandlede produkter.

  Spillet forløber over blot én enkelt handelsuge.

  De konkrete produkter som kan handles er certifikater og mini futures, også betegnet som Exchange Traded Products (ETP'er). Der kan satses på både stigninger og fald, ligesom der ligger betydelige gearingsmuligheder i de enkelte produkter.

  Hovedpræmien i 2024-udgaven er et gavekort til Apple Store til en værdi af 7.000 kr.

  Med et afkast på 230,67% hen over blot to handelsuger blev JENSEN97 vinderen af Investor-DM 2024. Primært handlede aktiver var Novo Nordisk og olie.

  ---


  Med et afkast på 210,04% hen over blot én handelsuge blev Jannik Toft for 2. år i træk vinderen af Investor DM 2022. Sejren blev hentet hjem gennem handler i naturgas, Pandora, Nasdaq 100, USD/DKK og Emission rights.


  ---


  Vinderen af Investor-DM 2021 blev Jannik Toft som under spillet hovedsageligt handlede højt gearede naturgas instrumenter som var i høj kurs pga. den geopolitiske udvikling.

  ---


  Vinderen af Investor-DM 2020 blev Stefan Gewecke som formåede at nå helt til tops gennem en højrisikoprofil.

  ---

  Vinderen af Investor-DM 2018 blev deltageren "HVAD SAGDE JEG" som opnåede et afkast på 157,31% via handler i aktiver som Maersk og Genmab m.fl.

  ---

  Vinderen af Investor-DM 2017 blev Jostes som vandt foran 1975 deltagere med et afkast på 469,99% som bl.a. blev opbygget via handler i Mærsk, Chr. Hansen m.fl. Udover hovedpræmien lykkedes det også for Jostes, at vinde en af de indlagte ugespurter, hvor der bl.a. blev handlet Ryanair samt råvarer som kaffe og sølv.

  ---

  Vinderen af efterårsudgaven af Investor-DM 2016 blev daxdax som skabte et afkast på 803,40% svarende til en porteføljeværdi på 903.401,62 kr. Afkastet blev primært skabt gennem handel i indeks som DAX30, OMXC20 m.fl. Gennem spillets forløb nåede daxdax næsten at omsætte for 27 mio. kr.

  ---

  Vinderen af forårsudgaven af Investor-DM 2016 blev Ksandoe som skabte et afkast på 321,60% på bare tre uger. Afkastet blev opnået gennem 41 handler fordelt på DAX30, Olie og udvalgte aktier som Maersk og Genmab.


  ***

 • Aktiedysten
  - Gratis at deltage.
  - Præmier: Der kan løbende vindes mindre kontantpræmier, gavekort, kursus- og mentorforløb, etc.
  - Tilmeldingsperiode: Spillet er løbende åben for tilmeldinger.
  - Spilperiode: Ingen faste spilperioder - deltagere kan løbende selv arrangere aktiespil for familie, venner og kollegaer.

  Aktiedysten er et lærings- og investeringsspil hvor man kan få et grundlæggende indblik i mekanismerne på forskellige finansmarkeder. Der er muligt at handle et stort udvalg af aktier, råvarer, alm. valuta og kryptovaluta.


  Al handel afspejler virkelighedens markedskurser og kan dermed også bruges i undervisningsøjmed, ligesom aktiespillet kan bruges som ren underholdning, hvor der kan dystes mod venner, familie og kollegaer.

  En unik feature ved aktiedysten er at deltagere løbende selv kan oprette spil for f.eks. kollegaer, man er som deltager dermed ikke bundet op af faste spilperioder.

  Aktiedysten er udviklet af tre yngre iværksættere fra Odense som har planer om at udbrede spillet til andre nordiske lande.


Interne Aktiespil

 • Aktieliga 2019-2020
  - Gratis at deltage for alle klubber med mindst 5 medlemmer under Dansk Aktionærforening.
  - Hovedpræmie: En middag for op til 5.000 kr. med Kurt Kara fra Maj Invest.
  - Tilmeldingsperiode: 01.08.2019 til 01.10.2019.
  - Spilperiode: 01.10.2019 til 30.09.2020.

  Aktieliga er arrangeret af Dansk Aktionærforening i samarbejde med Alm. Brand. Aktiespillet er målrettet aktieklubber med mindst 5 medlemmer.

  Aktiespillet kører på handelsplatformen Alm. Brand Trader hvor der for imaginære 1.000.000 kr. kan handles et meget stort udvalg af danske og undelandske værdipapirer, herunder også obligationer.

  Aktieliga er som udgangspunkt en længerevarende aktiespil og kører i modsætning til de traditionelle aktiespil i et helt år. Udover at vinde en middag med Kurt Kara fra Maj Invest, vil den bedst performende aktieklub under Dansk Aktionærforening også få deres navn på en vandrepokal.

  Som medlem af Dansk Aktionærforening vil man i det månedelige medlemsblad "Aktionæren" løbende kunne følge med i nogle af klubbernes bedste strategier.

  ***

  Interne aktiespil hvor et begrænset antal deltagere dyster mod hinanden har i de senere år været ganske udbredt på diverse uddannelsesinstitutioner som et led i undervisningen.

  Derudover kører jævnligt aktiespil hvor politikere fra forskellige partier har dystet mod hinanden, eksempelvis har Enhedslistens Pelle Dragsted som normalt ikke kan fordrage aktiemarkedet klaret sig ganske hæderligt som en af de bedste performende politikere i flere omgange i forskellige aktiespil.

  Hvis man som privatinvestor gerne vil følge med i hvordan professionelle investorer i praksis agerer på aktiemarkederne er der bl.a. i Millionærklubben på Radio24Syv mulighed for at følge med i eksperternes interne dyst som kører et år af gangen.

  Også Dagbladet Børsen har jævnligt ladet professionelle investorer dyste mod hinanden, hvor man løbende i ugentlige artikler har kunne følge deres strategier og afkast.
Ældre nedlukkede aktiespil

 • BetOnFinance by Fibetco 2016-2017
  - Mulighed for 200% velkomstbonus - pt. maks 1.000 kr.
  - Der er sikret minimumsodds på 1,05 % i alle puljer.
  - Der kan spilles helt ned fra 10 kr. pr. spil.
  - Der kan spilles på danske, svenske og amerikanske aktier - samt indeks.

  BetOnFinance er et nyt danskudviklet investeringsspilskoncept fra Fibetco hvor finansmarkeder og traditionel betting på sportsresultater mødes. Spillet udbydes i samarbejde med Danske Spil og Oddset.

  Spillets overordnede mål er at gætte på hvilke aktier man tror stiger eller falder mest på daglig basis. Det kan minde om spil på heste i et hestevæddeløb blot med satsning på et udvalg af danske, svenske og amerikanske aktier i stedet.

  Der udbydes i øjeblikket 3 former for spil: Top3, Bund3 og Indeks-spil - puljerne kan vokse i takt med hvor meget der samlet satses fra spillets deltagere. Man spiller ikke mod "huset" men mod de øvrige deltagere - der er sikret odds på minimum 1,05 % i alle puljer.

  I april 2016 indførte BetOnFinance et nyt indeksspil hvor man flere gange om dagen kan gætte på udviklingen i det danske OMX C20 Cap-indeks samt det amerikanske Nasdaq 100-indeks, der er samtidig med feedback fra brugerne indført forhøjede pulegarantier, så det nu er blevet muligt at satse større beløb end hidtil. Alle gevinsterne i BetOnFinance er fortsat skattefrie i modsætning til traditionel aktieinvestering.

  SENESTE NYT: Siden lanceringen af BetOnFinance rigtige pengespil har en skarp deltager forvandlet sine vundne bonus vouchers til intet mindre end 28.000 kr. skattefrit. Den 35-årige mand fra Nordjylland som ønsker at være anonymm, havde i gennemsnit hen over blot en måneds tid en daglig gennemsnitlig gevinst på omkring 900 kr. Deltageren satsede både på danske og amerikanske aktier med spredning hen over både Heldags-/Live-spil og Vinder-/Taber-spil.

  ***

 • NPinvestor.dk's Aktiespil 2015 - II
  - Gratis at deltage. Der må kun oprettes én spilleprofil pr. fysisk person.
  - Hovedpræmie: En rejse for to til London.
  - Tilmeldingsperiode: 19.11.2015 til 12.12.2015
  - Spilperiode: 25.11.2015 til 18.12.2015

  NPinvestor.dk lancerer en ny omgang aktiespil hvor man kan handle CFD'er gennem trading-platformen Straticator. Man får fra start tildelt fiktive 250.000 kr. som det gælder om at forvalte bedst muligt undervejs i spilperiodens forløb.

  Der er præmier til de 10 bedste placerede når slutstillingen kan opgøres, derudover daglige spurtpræmier til deltagere som klarer sig bedst hver handelsdag undervejs i aktiespillet.

  Der kan i aktiespillet handles til realtidskurser i både indeks og enkeltaktier med mulighed for handel på flere markeder, bl.a. USA og Danmark. Via CFD'erne kan man valgfrit geare sine positioner, ligesom der er mulighed for at gå både short og long. Aktiespillet er tilpasset forskellige platforme så der kan handles fra både desktop, tablets og smartphones.  NYHED: For første gang nogensinde i et dansk aktiespil kan man nu kopiere andres strategier via copy trading. Det er således handel for handel muligt at koble sig på andre tradere og følge disses dispositioner minutiøst, eksempelvis Lars Persson (kendt fra bl.a. Millionærklubben på Radio24Syv) - man kan til enhver tid koble sig fra igen, ligesom man selv vælger hvor høj gearing man ønsker i de enkelte dispositioner.


  Klik for tilmelding til NPinvestor.dk's aktiespil 2015 nedenfor:  Deltageren "Sørensen" vandt i december 2015 NPinvestor.dk's aktiespil med et afkast på 501,33%.

  ---

  Deltageren "EdbJan" vandt i juni 2015 NPinvestor.dk's aktiespil med et afkast på 302,50%.  ***

 • Berlingske Business og Nordeas Aktiemanager 2015
  - Gratis at deltage. Det er kun tilladt at oprette én portefølje pr. person.
  - Hovedpræmie: Rejse til New York for to personer med besøg på Nasdaq. Værdi 20.000 kr.
  - Spilperiode: 26.10.2015 til 20.11.2015

  Aktiemanger er et online baseret managerspil udviklet af Swush som tidligere bl.a. har afviklet et investeringsspil for Euroinvestor.

  Man får fra start tildelt 500.000 virtuelle kroner som skal fordeles på 9 forskellige værdipapirer. Der kan handles et bredt udvalg af danske, norske og svenske aktier - dertil et udvalg af Nordea Invests investeringsforeninger. Endelig er det muligt at handle alm. og gearede certfikater ligeledes udbudt af Nordea - der kan handles både aktie-, indeks- og råvarecertifikater.

  Spillet er opdelt i 20 runder fordelt over 20 handelsdage - dvs. 4 uger i alt. Der kan handles én gang pr. dag. Udover hovedpræmien og præmier fra 2. til 45. pladsen er der også dagspræmier til nogle af spillets bedste deltagere.

  Anders Strøbech som til daglig arbejder som investeringsrådgiver i Danske Bank vandt foran 13.053 andre deltagere 2015-udgaven af Nordeas Aktiemanager. Anders Strøbech sikrede bl.a. sejren via meget aktiv handel i gearede certifikater, hvor det er muligt at satse på både stigninger og fald - derudover blev der bl.a. også lavet flere pletskud i norske olierelaterede selskaber som i spilperioden oplevede stor volatilitet.


  ***


 • GrønlandsBANKEN AktieTips 2015
  - Gratis at deltage.
  - Hovedpræmie: 10.000 kr. til skoleklasser - 5.000 kr. til individuelle bedste placerede deltager.
  - Spilperiode: 02.03.2015 til 27.03.2015

  Et Grønlandsk baseret aktiespil hvor man bosiddende i Danmark også har mulighed for at deltage. Aktiespillet er forholdsvist simpelt hvor man i prioriteret rækkefølge udvælger en række aktier man tror på vil klare sig bedst i spilperioden.


  Spillet har periodevis kørt to gange årligt med både en forårs- og efterårsudgave - for det meste afvikles spillet dog udelukkende om foråret, normalt i marts måned.

  SENESTE NYT: Fra 2012-udgaven skiftede Grønlandsbankens aktiespil til at være et tipsspil, hvor der kan tippes om udvalgte aktier stiger, falder eller forbliver uændret. Hvert tip kan vægtes afhængig af hvor sikker man er på udfaldet. Hvis man tipper rigtigt veksles de korrekt tips til point. To konkurrencer kører sideløbende, en konkurrence for skoleklasser og en konkurrence for privatpersoner. Der er kontante pengepræmier til de 3. bedst placerede i hver kategori.


  Børge Kleist fra Nanortalik vandt med deltagernavnet "Nukik" 2015-udgaven af Grønlandsbankens AktieTips. Udvælgelsen af vinder-aktierne havde ikke grobund i dybere analyse eller andre specialkriterier, men snarere en sypige-strategi iblandet en god portion held i følge den ydmyge vinder selv.

  ---

  Magne Flem fra Nuuk blev i 2014 bedst placerede aktiespiller blandt 605 deltagere. Udover hovedpræmien hev Magne Flem også en række andre præmier hjem undervejs i aktiespillet, så den samlede præmiesum landede på 13.250 kr. Vejen til sejren bestod bl.a. i følge grundigt med i både danske- såvel som udenlandske finansmedier, eksempelvis den svenske udgave af erhvervsavisen Dagens Næringsliv når der blev valgt svenske vinder-aktier.

  ---

  I efterårsudgaven 2008 med kun 147 tilmeldinger vandt debutanten Eli Pedersen, Ilulissat hovedpræmien på 10.000 kr. med et afkast på 35,69%

  ---

  I forårsudgaven 2008 med kun 152 tilmeldinger vandt Peter Andersen, Nanortalik i Grønland hovedpræmien på 10.000 kr. Peter Andersen opnåede et afkast på +14,26% ved at fastholde sine satsninger igennem spillet på energirelaterede selskaber som bl.a. Atlantic Petroleum, Greentech og Vestas.

  ---

  I efterårsudgaven 2007 hvor man udelukkende kunne investere i europæiske (desværre ikke danske, norske og svenske aktier) deltog kun 163 personer i alt og dermed særdeles gode chancer for at en heldig eller dygtig deltager kunne løbe af med hovedpræmien på 10.000 kr. Vinderen blev Flemming Andersen, Upernavik med et flot afkast på 8,8% i et vanskeligt marked.  ***


 • Saxo Bank Tour de Trading 2014
  - Gratis at deltage. Max 1 portefølje pr. deltager.
  - Hovedpræmie: V.I.P arrangement ved World Series by Renault på Circuit Paul Ricard i Frankrig (værdi: €10.000)
  - Spilperiode: 7/7-2014 til 25/7-2014

  Saxo Bank skød i forbindelse med Tour de France 2013 en ny tradingkonkurrence af stablen. Hovedpræmien var Alberto Contadors specialbyggede S-Works Termac SL4 cykel til en værdi af 7.500 euro. I 2014-udgaven af Tour de trading kan man vinde et V.I.P ophold for to personer i forbindelse med World Series racing på Circuit Paul Richard i Frankrig.  Der er i tradingspillet adgang til at handle over 30.000 instrumenter, bl.a. 169 valutakryds, derudover margin produkter såsom CFD'er, futures og optioner.

  Spillet er internationalt, og man vil således komme til at dyste mod deltagere i forskellige lande hvor Saxo Bank er repræsenteret. Den bedste danske margin trader får VIP-behandling og mulighed for at følge Team Saxo-Tinkoff under Post Danmark Rundt i sportsdirektørens bil.

  Udover hovedpræmien er der under spillets forløb indlagt 3 ugespurter, hvor globale konkurrenter dyster om diverse Team Saxo-Tinkoff merchandise.

  Vinderen af Saxo Bank Tour de Trading 2014 blev danskeren Christan Bjerregaard som hen over 3 uger formåede at skabe et afkast på 249%.

  ---

  Vinderen af Saxo Bank Tour de Trading 2013 blev italieneren Nicola Marzo. Som nummer ét blandt 2846 tradere fra 93 lande fik Nicola Marzo 100.000 euro til at vokse til 2.996.687,65 euro, svarende til et svimlende afkast på 2.896,69% - ret imponerende taget i betragtning at trading-konkurrencen kun forløb over 3 uger, til gengæld må man formode at der undervejs også blev benyttet meget høj gearing. Bedste danske trader blev Simon Ballegaard som opnåede et afkast på 1.170,73%.


  ***

 • ProInvestor og Berlingske Business aktiespil 2013
  - Gratis at deltage. 1 portefølje pr. deltager - 3 porteføljer for Plus Medlemmer. Ekstra porteføljer kan tilkøbes.
  - Hovedpræmie: Rejsegavekort til 40.000 kr.
  - Spilperiode: 6/5-2013 til 28/6-2013

  Investorsitet ProInvestor.com lancerer i samarbejde med Berlingske Business en ny omgang aktiespil, hvor det er muligt at handle samtlige danske OMXC20-aktier, svenske OMXS30-aktier og et udvalg af større amerikanske aktier.

  Det er som udgangspunkt kun muligt at sætte 20% af formuen i ét selskab, mod betaling har man dog mulighed for at tilkøbe en "all-in-funktion" med en varighed på 7 dage, hvor det er muligt at satse hele formuen i ét papir. ProInvestor har lagt stor vægt på at eliminere diverse muligheder for snyd, derfor er det ikke muligt at handle mindre selskaber i aktiespillet.

  ProInvestors aktiespil byder på shortmulighed i alle spillets aktier.

  Udover hovedpræmien er der i spillet indlagt ugespurter, hvor man i seneste udgave kan vinde et luksusknivsæt fra Global.
  SENESTE NYT: I 6. runde af ProInvestors aktiespil som startede i marts 2013 blev det muligt også at indlægge limitordrer, så det er muligt at handle aktier i spillet uden at nødvendigvis at følge spillet live i åbningstiden.


  31-årige Steffan Hvilsom Bækhøj Jensen som er business controller i Siemens Wind Power vandt med et afkast på 53,49% ProInvestors og Berlingske Business seneste aktiespil.

  Der var spænding til det sidste, faktisk lagde vinderen som deltog under aliaset "TOPspiller" sig først i front under spillets 2. sidste dag, længe havde førstepladsen ellers ligget til en anden deltager med aliaset "Energy". Steffan Hvilsom Bækhøj Jensen opnåede bl.a. sin sejr ved i store dele af aktiespillet at holde fast i Vestas, som i spilperioden også var den mest stigende aktie.

  Udover sejren i ProInvestors og Berlingske Business aktiespil er det lykkedes for den 31-årige business controller at hive at par spurtpræmier hjem i andre aktiespi, derudover en 2. plads i et obligationsspil.

  Stefan Hvilsom Bækhøj Jensen kommenterede sin vinderstrategi til Berlingske Tidende med følgende: "En god handel er hvis markedet overreagerer, så man enten kan sælge, hvis man har aktien, og så købe den igen, når den falder tilbage, eller købe en billig aktie, som kan sælges efter kort tid. Det er, når der kommer nogle udsving over det normale, hvor tingene ikke bliver prissat, som de skal".


  ---

  Deltageren andromeda vandt 2013-Q2-udgaven af ProInvestors aktiespil med et afkast på 27,88%.

  ---

  Deltageren andromeda vandt 2013-Q1-udgaven af ProInvestors aktiespil med et afkast på 39,36%.

  ---

  Deltageren doodha vandt 2012-Q4-udgaven af ProInvestors aktiespil med et afkast på 60,11%.

  ---

  Deltageren Nyinvester vandt 2012-Q3-udgaven af ProInvestors aktiespil med et afkast på 60,91%.

  ---

  Deltageren Jørgen Bruno vandt 2012-Q2-udgaven af ProInvestors aktiespil med et afkast på 45,78%. Det blev dermed endnu engang understreget at en "all-in" strategi kan bane vejen til sejr, og vinderen havde således også udnyttet denne mulighed i aktiespillet.
  ---

  Deltageren med aliaset "hamderkap" vandt 2012-Q1-udgaven af ProInvestors aktiespil. Vinderen havde fra dag ét valgt en "all-in" strategi ved at satse hele formuen på én aktie, nærmere betegnet amerikanske Apple. Det skulle siden vise sig at være den helt rigtig strategi, da Apple i spilperioden havde et næsten uafbrudt opadgående kursridt. Den valgte strategi blev samtidig et bevis på, at en køb og hold strategi sagtens kan give pote i et aktiespil, hvis man vel at mærke vælger den/de rigtige aktier fra start.
  ---

  Den 39-årige silkeborgenser Søren Moth vandt 2011/Q4-udgaven af ProInvestors aktiespil. Søren Moth har arbejdet professionelt med investering siden 1995 som bl.a. formue- og investeringsrådgiver. Det lykkedes med 126 handler for Søren Moth at skabe et afkast på 17,47%. En del af Søren Moths investeringsfilosofi er at gå imod strømmen når han fornemmer ubalancer i markedet, og eller med "The trend is your friend" in mente holde ved dispositionerne når markedets retning rammes, dog med stramme stops.  ***


 • Euroinvestor Bull Street Inc. 2012
  - Hver spiller kan som udgangspunkt oprette én gratis portefølje - der udbydes i alt 10.000 gratis porteføljer.
  - Ekstra portefølje kan tilkøbes, hvis man tegner et månedsabonnement på Euroinvestors nye aktieanalyse produkt.
  - Mulighed for mod betaling at nulstille sin spilkonto / "starte forfra".
  - Hovedpræmie: 100.000 kr.
  - Tilmeldningsperiode: 23/10-2012 til 27/11-2012
  - Spilperiode: 6/11-2012 til 14/12-2012


  Euroinvestor er på banen med et helt nyt investeringsspil. Spillet er et af de største og mest avancerede som nogensinde har kørt i Danmark.

  Hver deltager udstyres med 1.000.000 kr. fiktivit til at handle for, hvor det er muligt at geare sine investeringer helt op til 5 gange.

  Spillet er en realistisk investeringskonkurrence, hvor der kan handles aktier, valuta, indeks og råvarer. Alle instrumenter kan både købes og shortes som CFD, hvilket giver spilleren mulighed for at sammensætte sin optimale portefølje og risikoprofil. Man kan handle de 3.000 mest likvide aktier i handelsplatformen, hvor alle NASDAQ aktier (danske, svenske og finske) vises i realtid. Kurserne fra andre børser vises med 15 minutters forsinkelse.

  Sideløbende med hovedkonkurrencen hvor det gælder om at skabe det bedst mulige afkast, kører en parallel konkurrence, hvor man belønnes for sin aktivitet i spillet, der kan f.eks. optjenes point ved at invitere venner via e-mail eller facebook, der kan optjenes point ved at oprette 24-timers challenges, hvor man dyster mod venner om at skabe det bedste afkast i løbet af et døgn, endelig er der er også mulighed for at optjene point ved at svare rigtigt på forskellige investeringspørgsmål samt mulighed for at tjene point ved at handle minst én gang om dagen.

  Udover hovedpræmien på 100.000 kr. skattefrit, er der også præmier til 2. og 3. pladsen samt en række uge- og spurtpræmier.

  Spekulant.dk har udarbejdet en artikel med flere detaljer omkring Euroinvestors Bull Street - læs artiklen her.
  Præmieoverrækkelse i Bull Street 2012
   Vinderen i 2012, Thomas Tang får overrakt præmiechecken på 100.000 kr. af Euroinvestors Kine Kristin Kjærnes.

  I overbevisende stil og med et afkast på hele 232% vandt den 23-årige økonomistuderende Thomas Tang 2012-udgaven af Euroinvestors Bull Street. Udover det flotte handelsafkast på 232%, lykkedes det i de sidste timer også Thomas Tang at opnå 3.500 point i investeringsspillets delkonkurrence, som kunne veksles til yderligere 200.000 kr. at handle for, det samlede resultat nåede dermed op på 252%.

  Vejen frem til det imponerende afkast blev skabt via investering i gearede CFD'er. Thomas Tang handlede i spillet bl.a. Facebook, Vestas, Pandora og Nokia, med den rette timing og 5x CFD-gearing var der dermed adskillige procenter at hente i de pågældende aktier, som under spilforløbet i perioder steg ganske pænt.

  En af strategierne har været at handle så lidt som muligt, men tilgengæld satse meget stort når en rigtig god mulighed opstod i markedet. "Jeg tror på, at mine 2 bedste ideer er bedre end mine 10 bedste ideer, dvs. jeg prøver at holde mig til mine absolut bedste idéer, og hvis jeg ikke har nogle gode idéer, holder jeg mig fra markedet" udtaler Thomas Tang.

  Thomas Tang blev den 18. december interviewet i Radio24syv programmet "Millionærklubben" - lyt til hele det spændende interview her.

  Udover interviewet i Millionærklubben kan du læse mere om Thomas Tangs strategier og vejen frem til sejren i Euroinvestor Bull Street i følgende to artikler:

  20.12.2012: Vi ønsker vinderen af Bull Street og de 100.000 kroner stort tillykke! (Euroinvestor)
  22.11.2012: Studerende rider bølgerne og scorer 420.000 kr. på en uge (Euroinvestor)


  ***

 • TV 2 og Danske Invests Aktiespil 2012
  - Gratis at deltage - max én tilmelding pr. person
  - Indehavere af ét eller flere Danske Invest investeringsbeviser, har du mulighed for at få én ekstra portefølje.
  - Hovedpræmie: Python Racercykel og rejse fra Atlantis Rejser til en samlet værdi af 32.790 kr.
  - Tilmeldningsperiode: 1/9-2012 til 9/10-2012
  - Spilperiode: 18/9-2012 til 27/11-2012


  Efter en pause på et par år starter Danske Invest i samarbejde med TV 2 igen deres aktiespil op i efteråret 2012. Der er i aktiespillet fokus på investeringsforeninger udbudt af Danske Invest, det er dog også muligt at handle et udvalg af danske, europæiske og amerikanske aktier.

  Udover et meget stort udbud af præmier i hovedspillet er der også indlagt spurtpræmier, ligesom det også er muligt at oprette puljer for familie, venner eller kollegaer, hvor det ligeledes er muligt at forskellige vinde præmier afhængig af puljernes størrelse.

  41-årige Mikkel Josephsen som er digtial optimeringschef hos Berlingske Media vandt foran mere end 40.000 deltagere TV 2 og Danske Invests aktiespil 2012. Gennem de ca. 2 mdr. aktiespillet varede formåede Mikkel Josephsen at skabe et afkast på 18%.

  Dårlige erfaringer med for mange handler i tidligere aktiespil, blev denne gang i bedste Warren Buffett-stil vekslet til en rendyrket køb-og-hold strategi. Der blev primært satset på teknologi-aktier som havde fået nogle ordentlige slag over næsen på børsen, bl.a. blev der købt Facebook og Nokia, købstimingen skulle senere vise sig at være helt rigtig spottet. Som supplement til teknologi-aktierne valgte Mikkel Josephsen også at købe en portion Volkswagen, som bl.a. havde en ny Golf på vej i produktsortimentet.

  Yderligere detaljer fra det overståede aktiespil og om hvordan kendte investerings-legender har haft succes med samme tålmodige investeringstrategi kan læses her.


  ---

  70-årige Knud Schneider som er tidligere formand for de fynske typografer vandt 2008-udgaven, hvor hovedpræmien var en rejse for 2 til Vietnam til en værdi af 30.000 kr. Knud Schneider opnåede et afkast på 10 procent i en periode, hvor aktierne på alle verdens markeder dykkede. Knud Schneider benyttede muligheden for at kunne handle investerings-foreningerne helt frem til kl. 22 om aftenen under nøje iagttagelse af udviklingen på de amerikanske markeder.

  Se et TV-indslag med Knud Schneider og læs mere om strategien bag sejren her.
  ***

 • Berlingske Tidendes og Alm. Brands aktiespil 2010
  - Gratis at deltage - max én tilmelding/portefølje pr. person.
  - Seneste hovedpræmie: En Mitsubishi Lancer SportBack til 285.000 kr.
  - Spilperiode: 1/3-2010 til 4/5-2010

  Et af Danmarks største aktiespil hvor deltagerantallet nåede op på 60.724 deltagere i den seneste udgave. I dette aktiespil er der udover danske aktier også mulighed for at handle svenske aktier. Aktiespillet starter normalt op to gange årligt - forår og efterår.

  I Berlingske Tidendes og Alm. Brands aktiespil er der undervejs i spillet udover hovedpræmierne også en række andre præmier på spil, så man har mulighed for at vinde, selvom man ikke skulle stå øverst på skamlen når aktiespillet slutter, bl.a. ugepræmier og midtvejspræmier. Det er i spillet også muligt at oprette puljer, så man kan dyste mod venner, familie eller kollegaer.

  SENESTE UPDATE: Berlingske og Alm. Brands foreløbigt sidst aktiespil blev afviklet i foråret 2010. Det vides endnu ikke om og hvornår et evt. nyt aktiespil starter op igen.  Den nyuddannede advokat Niklas Kejlskov fra Nørrebro i København vandt 2010-udgaven af Alm. Brands aktiespil. Niklas Kejlskov satsede i starten af aktiespillet bl.a. på Bavarian Nordic, Vestas, Telia-Sonera og GN Store Nord. Der blev kun lavet én udskiftning i porteføljen undervejs i det ca. 2 måneder lange aktiespil, nemlig da Telia-Sonera blev udskiftet med Novo Nordisk. I konkurrence med de ca. 46.000 deltagere opnåede Nicklas Kejlskov et afkast på 28,1% og fik samtidig understreget at daytrading og hyppig udskiftning af aktier i aktiespil ikke er nødvendigt for at vinde.

  ---

  Den 30-årige truckfører Frederik Dahl fra Nordjylland vandt i imponerende stil 2009-udgaven af Alm. Brands aktiespil, hvor hovedpræmien var En Ford Mondeo 2.5T 220 HK Titanium stationcar til en værdi af 544.675 kr. Under aliaset "SSUSS" opnåede Frederik et afkast på 108,8% via særdeles gunstige handler i bl.a. Greentech, DLH, Royal Unibrew og TopoTarget. Aktiespillet var i starten præget af store kursfald som sendte mange porteføljer i minus, men blev siden fulgt af historisk store stigninger, som bevirkede at der i gennemsnit stod 556.299 kr. på spillernes fiktive depoter, svarende til et afkast på knap 11,3 pct.
  ---

  52-årige Lars Hornung som til daglig er administrerende direktør i den danske afdeling af kabelfirmaet Waskönig+Walter vandt i efteråret 2008 en Mitsubishi Outlander til en værdi af 359.571 kr i Berlingske Tidendes og Alm. Brands aktiespil. I en periode over blot et par måneder, hvor det danske C20-indeks dykkede med 32%, lykkedes det for Lars Hornung at opnå et imponerende afkast på 48,1% via primært day-trading i danske aktier.

  Lars Hornung kom som de fleste deltagere i spillet skidt fra start i et blodrødt marked, men benyttede sig af muligheden for i aktiespillet, at "nulstille" sin formue og starte forfra igen med 480.000. kr. mod den normale startkapital i aktiespillet på 500.000 kr.

  Strategiskiftet til ren day-trading blev vendepunket for Lars Hornung, hvor der bl.a. blev hentet solide gevinster hjem i Bavarian Nordic, NKT, Carlsberg m.fl. Udover hovedpræmien i Berlingske Tidendes og Alm. Brands aktiespil, lykkedes det tilbage i 2001 for Lars Hornung også at vinde Børsens Aktiespil, hvor hovedpræmien var 250.000 kr skattefrit. Derudover en række mindre præmier i andre aktiespil. Samlet set er det for Lars Hornung igennem årene blevet til præmier for mere end 600.000 kr. i forskellige aktiespil.

  Læs et interview med Lars Hornung og få adgang til andre vinderhistorier her.


  ---

  En Peugeot 407 HDi Sport til 320.000 kr som var hovedpræmie i 2007 blev vundet af den 26-årige cand.merc-studerende Nicolai Storgaard som bor på Vesterbro i København. Nicolai købte i starten af spillet ind i en håndfuld solide og kendte danske selskaber, bl.a. Lundbeck, DS Norden, Neurosearch, Vestas og DSV. Siden blev disse aktier stort set ikke handlet, og Nicolai fulgte en passiv strategi hvor han kunne se sit afkast vokse støt og flot. Et par uger før spillet sluttede skiftede Nicolai strategi og begyndte med succes at daytrade i svenske Ericsson, som havde været ude i en voldsom nedjustering. Et flot afkast i de danske aktier samt overskuddet fra handlerne i Ericsson kunne til sidst køre sejren i hus for den 26-årige eks-århusianer.


  ***


 • Råvarespillet 2010
  - Gratis at deltage - max én tilmelding pr. person.
  - Hovedpræmie: 3-dages VIP-tur til Tour de France 2010 med SaxoBank.
  - Tilmeldningsperiode: 22/1-2010 til 26/2-2010
  - Opvarmningspil: 22/1-2010 til 4/2-2010
  - Hovedspil: 5/2-2010 til 18/3-2010

  AgroMarkets har i samarbejde med Saxo Bank og Landbrugsavisen udviklet et nyt investeringsspil, hvor deltagerne skal få 1 mio. fiktive kroner til at yngle på bedst mulige vis ved at handle i råvarer, valuta og renter.

  Spillet foregår på Saxo Banks handelsplatform SaxoWebTrader og er dermed 100 procent realistisk, lige bortset fra den fiktive million på handelskontoen.

  I spillet kan der handles inden for futures-børsernes almindelige åbningstider, samt hele døgnet på hverdage hvad angår valuta.

  Investeringsmulighederne er for enkelthedens skyld begrænset til kun at inkludere udvalgte kontrakter, herunder: Møllehvede, raps, soya, majs, olie, lean hogs, euro-bunds, amerikanske dollars, britiske pund, japanske yen og schweitzer franc.

  Undervejs i råvarespillet er der indlagt en række spurter med forskellige præmier.

  Vinderen af råvarespillet blev Flemming S. Christensen som via 16 spekulative soya-handler forvaltede sin fiktive million til mere end 3,7 millioner kr. Alene på spillets sidste dag scorede Flemming S. Christensen 169.855 kr. via blot én gearet handel i den pågældende råvare.  ***


 • Børsens Aktiespil 2010
  - Gratis at deltage - max én tilmelding pr. deltager.
  - 3 ekstra porteføljer til Børsen-abonnenter og Nordnet-kunder - dermed 4 porteføljer i alt.
  - Mulighed for 1 ekstra bonusportefølje til alle som tilmelder sig QXL. Dermed max. 2 eller 5 porteføljer pr. deltager.
  - Seneste hovedpræmie: En Lexus IS 250 til en værdi af 600.000 kr.
  - Tilmeldingsperiode: 24/8-2009 til 27/10-2009
  - Spilperiode: 30/9-2009 til 3/2-2010


  Et af Danmarks ældste og mest populære aktiespil. I dette aktiespil er der mulighed for udover danske aktier, også at handle europæiske samt amerikanske aktier. Aktiespillet starter årligt op i løbet af efterårsmånederne (normalt september/oktober) og løber frem til primo februar det følgende år, som dermed er den længste spilperiode blandt danske aktiespil. Deltagerantallet er forholdsvist stort og er i seneste udgave nået op på over 60.000 deltagere med ca. 81.000 porteføljer, konkurrencen er samtidig hård, da en del af deltagerne (bl.a. Børsen-abonnenter og Nordnet-kunder) har mulighed for at jonglere med 5 porteføljer i alt. Der er i aktiespillet indlagt spurter, hvor de der i fastlagte perioder klarer sig bedst har mulighed for at vinde præmier. Derudover udloddes en række puljepræmier til firmaer, familier og venner som har mulighed for at oprette deres egne ligaer i aktiespillet.

  NYHED: I 2009/10-udgaven af Børsens Aktiespil er der udover investering i traditionelle aktier, mulighed for at prøve kræfter med alternative investeringsområder som råvarer og optioner, som bevirker at der i aktiespillet sammenlagt findes over 500 forskellige investeringsmuligheder.

  SENESTE UPDATE: Børsens foreløbigt sidst aktiespil blev afviklet i 2009/10. Det vides endnu ikke om og hvornår et evt. nyt aktiespil starter op igen.

  Hovedpræmien i Børsens Aktiespil 2009/10
  Hovedpræmien var i 2009/10 udgaven af Børsens Aktiespil en Lexus IS 250 til 600.000 kr.

  Vinderen af Lexus'en blev den selvstændige vognmand Leo Sigvardsen fra Tjele nær Viborg. To pletskud i hhv. TopoTarget og NeuroSearch cementerede sejren, som blev afgjort i eftermiddagstimerne på spillets absolut sidste handelsdag. Kursfesten startede i TopoTarget på spillets 2. sidste handelsdag, da TopoTarget kunne meddele en gunstig samarbejdsaftale med amerikanske Spectrum Pharmaceuticals, som resulterede i en kurstigning på mere end 60%. Dagen efter blev det NeuroSearchs som kunne sætte avisoverskrifter og mere end en fordobling af aktiekursen i form af positive resultater fra forsøg med lægemidlet Huntexil. Leo Sigvardsen har deltaget i Børsens Aktiespil i en længere årrække, og kunne i 2010 høste sin første præmie i aktiespillet, som ovenikøbet også blev til en flot hovedpræmie.

  Henrik Filskov som er ophavsmanden til nærværende aktiespilsguide og medstifter af Spekulant.dk, endte på en samlet 2. plads i hovedspillet som kastede 25.000 kr. af sig. Henrik Filskov kunne udover 2. pladsen også indkassere en 1. præmie (5.000 kr.) som bedste Børsen-abonnent, en 1. plads i Dansk Aktionærforenings særlige pulje som kastede 8.500 kr. af sig - samt en 1. plads (500 kr.) i Nordnet-puljen. Alt i alt blev det for Henrik Filskov til skattefrie præmier for 39.000 kr. i seneste udgave af Børsens Aktiespil.


  ---

  Hovedpræmien i Børsens Aktiespil 2008/09
  Vinderen af en Volvo V50 til 550.000 kr. i 2008/09-udgaven af Børsens Aktiespil blev den 43-årige økonom Allan Cohen fra Søborg. Allan Cohen opnåede under vanskelige markedsforhold et særdeles flot afkast på 104,7% via bl.a. gunstige handler i kriseramte engelske og tyske bankaktier. Afkastet blev yderligere udbygget ved satsning på putoptioner i et stærkt nedadgående marked.

  ---

  Hovedpræmien i Børsens Aktiespil 2007/08
  Hovedpræmien var i 2007/08 udgaven af Børsens Aktiespil en Alfa Romeo 159 Sportwagon til 610.000 kr.

  Alfa Romeoen blev vundet af den polsk-fødte købmand Dariusz Jaroszewski, som først i den sidste fase af spillet begyndte at handle aktivt. Det endte i et stærkt negativt marked med et fængende flot afkast på 34,07%. Microsofts bud på Yahoo få uger før aktiespillet sluttede cementerede Dariusz forspring ned til de nærmeste konkurrenter og han kunne sikkert og roligt køre sejren i hus.


  ***


 • NetPosten.dk's Aktiespil 2008/09
  - Gratis at deltage - max én tilmelding pr. person
  - 3 ekstra porteføljer gratis til abonnenter på aktiemagasinet DK Trends og/eller BørsUdsigten
  - Hovedpræmie: 50.000 kr.
  - Tilmeldningsperiode: 24/9-2008 til 9/1-2009
  - Opvarmningspil: 29/9-2008 til 31/10-2008
  - Hovedspil: 3/11-2008 til 9/1-2009

  Danmarks 3. største aktiespil med gennemsnitligt 30.000 deltagere står NetPosten.dk bag. Aktiespillet er let, overskueligt og enkelt at gå til - spillet er dermed velegnet for begyndere som gerne vil lære at handle aktier uden at brænde fingrene.

  Man får som deltager tildelt 1 million fiktive kroner som kan investeres i en række nordiske aktier, herunder et meget stort udvalg af svenske aktier. Spillet forløber over 8 uger. Til den samlede vinder af spillet vanker der skattefrit 100.000 kr. Derudover en række andre flotte præmier undervejs i spillet. Alle kan deltage gratis i aktiespillet. Abonnenter hos Netposten på Aktiemagasinet DK TRENDS og/eller BørsUdsigten får tildelt ekstra 3 fiktive puljer á 1.000.000 kr., så der samlet kan spilles med 4 individuelle porteføljer med en samlet investeringssum på fiktive 4.000.000 kr.

  I efterårsudgaven 2008 vandt den 48-årige tidligere teaterdirektør og professionelle balletdanser Claus Hjort hovedpræmien på 50.000 kr. Claus Hjort havde i spilperioden nøje udvalgt 15 midcap-aktier som blev fulgt tæt fra morgen til aften, strategien bestod bl.a. i at følge købs- og salgsmønstrene fra forskellige typer aktører på markedet. Samlet nåede Claus Hjort i nærmest daytrader-stil at foretage 713 handler og opnåede et imponerende afkast på 124,4% over blot to måneder. I samme periode faldt det danske OMXC20-indeks med næsten 20%.

  Claus Hjort formåede i størstedelen af spilperioden at lægge stor afstand ned til sine nærmeste konkurrenter, blot to dage før aktiespillets afslutning var det dog nær gået galt for Claus Hjort, da et voldsomt styrtdyk i den svenske gas-aktie Vostok Gas bevirkede en efterfølgende meget kraftig stigning på flere hundrede procent. En enkelt spiller var heldig at samle op på det rigtige tidspunkt og kørte sig efterfølgende helt i front i aktiespillet. Med hårdt slid formåede Claus Hjort dog at tilbageerobre førstepladsen igen, da spillet d. 9. januar endelig kunne afgøres. Privat er Claus Hjort mere til swing-trading end day-trading. I et overvejende nedadgående marked med store udsving, viste det sig dog gunstigt at daytrade med stramt stop-loss og hurtig hjemtagning af gevinster.

  Læs mere om Claus Hjorts strategier og vej frem til sejren her.

  Udover at have været særdeles aktiv i NetPostens aktiespil og gjort sig bemærket i Børsens Aktiespil, driver Claus Hjort også sin egen YouTube kanal med fokus på aktier, handelsmønstre m.v.


  ---

  I forårsudgaven 2008 hvor metroXpress var medarrangør, vandt den 41-årige social og sundhedsassistent Landy Lee Faxner fra Beder syd for Århus hovedpræmien på 100.000 kr. Vinderafkastet på 26,87% blev skabt via få men velvalgte satsninger på aktier som bl.a. A.P. Møller-Mærsk, den svenske olieaktie West Siberian Resources samt den svenske teknologiaktie Net Insight i et vanskeligt marked som var præget af store kursudsving og stigende oliepriser.

  ---

  I efterårsudgaven 2007 hvor Søndagsavisen var medarrangør af NetPostens aktiespil, vandt den 27-årige hjemmehjælper Signe Pedersen fra Odense hovedpræmien på 100.000 kr. Det var blot 2. gang Signe havde deltaget i et aktiespil. Afventende i et særdeles uroligt marked, formåede Signe med perfekt købstiming at bevise, at alle uanset forudsætninger har en chance for at nå helt til tops i de større landsdækkende aktiespil.


  ***


 • Investeringsspillet 2007
  - Gratis at deltage - max én tilmelding pr. person.
  - Hovedpræmie: 300.000 kr.

  Euroinvestor.dk, TV 2 | Danmark og Saxo Bank er gået sammen om at udvikle Danmarks mest ambitiøse og realistiske aktie- og investeringsspil. Det er muligt at handle et meget stort udvalg værdipapirer på 11 forskellige markeder, inkl. CFD-kontrakter og valuta. I modsætning til andre aktiespil, kan man i investeringsspillet via CFD-kontrakterne spekulere i hele aktieindeks og bl.a. tjene penge på faldende aktier. Det er gratis at deltage i spillet, men max. én tilmelding pr. deltager. Hovedpræmien var i 2007 udgaven en investeringskonto med 300.000 danske kr. i Saxo Bank. Udover 1. præmien er der i spillet indlagt spurtpræmier, samt flotte præmier til den bedst valutahandler og den bedste til at handle CFD'er.

  Premiereudgaven af investeringsspillet var desværre præget af store tekniske problemer og fejl løbende igennem spillets forløb, til stor frustration for både arrangørerne og deltagerne. Det vides i skrivende stund endnu ikke hvornår og om spillet starter op i en ny og forbedret udgave.

  Vinderen af spillet blev trods de tekniske problemer deltageren med aliaset "TTSSPP", som landede med en slutformue på imponerende 1.790.369 kr. svarende til et afkast på hele 616,15% af de oprindelige fiktive 250.000 kr. alle deltagere fik tildelt fra start. "TTSSPP" opnåede sit afkast ved bl.a. at daytrade den svenske teleaktie TeliaSonera heftigt med gearede long- og shortpositioner i CFD-kontrakter.


  ***

Ældre lokale aktiespil

 • Sydbank, Fyens Stiftidendes og Fyns Amts Avis aktiespil 2015
  - Gratis at deltage - max én tilmelding/portefølje pr. person.
  - Seneste hovedpræmie i forårsudgaven: 50.000 kr.
  - Seneste hovedpræmie i efterårsudgaven: 30.000 kr.

  - Tilmeldingsperiode / efterår: 2/11-2015 til 22/11-2015
  - Spilperiode / efterår: 16/11-2015 til 17/12-2015

  - Tilmeldingsperiode / forår: 17/3-2014 til 7/4-2014
  - Spilperiode / forår : 31/3-2014 til 9/5-2014

  Sydbank, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis sætter nu igen i gang i et webbaseret aktiespil, hvor det er muligt dagen igennem at handle et udvalg af de 28 mest populære danske aktier.

  Aktiespillet forløber hen over 5 uger og havde i forårsudgaven i 2014 3.745 deltagere. Undervejs i aktiespillet er der indlagt to spurtpræmier, så alle har mulighed for at vinde præmier, uanset at man ikke ender på sejrsskamlen når den endelige stilling kan gøres op.

  I 2011-udgaven var der ingen begrænsninger på hvor meget man kunne satse i én aktie, dette er dog igen lavet om fra 2014-udgaven, så der maksimalt kan købes aktier for 250.000 kr. i ét papir.

  Den 49-årige Jens Skov som er rektor på Horsens Gymnasium vandt 2015-udgaven af det Fynsk baserede Sydbank-aktiespil. Blandt 2.901 deltagere formåede Jens Skov at skabe et afkast på 27,81% - vejen til dette afkast blev bl.a. opbygget gennem en bevidst satsning på Genmab i forbindelse med forventninger omkring amerikansk godkendelse af selskabets kræftmedicin, dernæst blev der spekuleret i at rygter omkring et opkøb af B&O ville sende aktien yderligere i vejret - og endelig en satsning på at Vestas ville kunne høste fordele af et positivt udfald af klimakonferencen i Paris.

  Strategien lykkedes til fulde og Jens Skov kunne tilmed undervejs i aktiespillet hive en af de to spurtpræmier på 5.000 kr. hjem. Jens Skov underviser til daglig også i erhvervsøkonomi på Horsens Gymnasium, som led i undervisningen blev både aktiespillet og B&O brugt som case. Privat investerer Jens Skov med pæn succes selv i aktier, men har valgt at hovedpræmien på 50.000 kr. bl.a. skal dedikeres til en rejse til et af verdens syv vidundere; den sagnomspundne og mystiske inkaby Machu Piccho som ligger i 2.000 kilometers højde i Peru.

  Som et finurligt kuriosum kan det nævnes at ophavsmanden til nærværende aktiespilsguide 24 år tidligere selv blev student fra omtalte Horsens Gymnasium (tidligere Amtsgymnasiet i Horsens). I de pågældende studieår uden mulighed for at handle aktier online, men hvor man i stedet ringede ned til sin bank eller selv troppede op i den lokale filial, hvis man ønskede at gennemføre aktiehandler.


  ---

  Den 59-årige HA og cand.merc-uddannede Jens Møller Jensen vandt med et afkast på 10,94% 2014-udgaven af Sydbank og Fyns Stifttidendes aktiespil. Grundet Ukraine-krisen blev der undervejs i aktiespillet anlagt en forholdsvis forsigtig strategi, i længere tid blev kun halvdelen af formuen investeret, ovenikøbet blev der på et tidspunkt gået helt kontant hen over 1½ uge. I spillets sidste uge blev der anlagt en mere offensiv strategi, hvor der bl.a. blev spekuleret i opkøb af aktier dagen før regnskabsaflæggelse og hurtig hjemtagning af gevinster. Bedste investering blev Christian Hansen som ligeledes blev købt dagen før regnskabsaflæggelse. Udover sejren til Jens Møller Jensen sikrede husturen Lisbeth Bott sig en 3. plads med et afkast på 10,12%.

  ---

  Den 20-årige handelsstuderende Alexander Clemensen fra Odense vandt med et afkast på 19,98% 2012-udgaven af Sydbanks og Fyns Stiftidendes aktiespil. Alexander Clemensen arbejdede grundigt for sejren via læsning af artikler om virksomheder, aktiemarkedet, og eurokrisen for at finde de bedste bud på aktier som han mente det var værd at satse på. "Research og sats er de to midler, der har bragt mig i top", udtaler den unge handelsstuderende. Undervejs er der mange gange købt og solgt Vestas og tjent på det. Novozymes var den anden vinderaktie, og til sidst satte en Carlsberg-gevinst trumf på førstepladsen.

  Kun 131 af de 1529 aktiespillere formåede at tjene penge på deres investeringer i et aktiespil som var præget af stor usikkerhed pga. eurokrisen, dermed må en sejr med et afkast på 19,98% siges at være ganske flot.

  ---

  Den 18-årige handelsgymnasielev Nickolaj Jensen fra Slagelse blev vinderen af Sydbank og Fyens Stiftidendes aktiespil i 2011. Med et afkast på 25,05% lykkedes det for Nickolaj Jensen at køre sig i front blandt de 1452 aktive spillere som deltog i spillet. Nickolaj Jensen fik først tilmeldt sig et par dage efter spillet var startet, til alt held for Nickolaj var markedet forinden faldet kraftigt og med det par gode handler lykkedes det hurtigt for Nickolaj Jensen at komme i top 10. Særligt et veltimet køb af Pandora i forbindelse med et vigtig regnskab og efterfølgende hjemtagelse af en stor gevinst i samme aktie, bevirkede at Nickolaj Jensen kunne hente 30.000 skattefrie kroner hjem som belønning for sin indsats.
  ---

  Den 62-årige asfaltarbejder og tidligere styrmand Henning Jørgensen vandt med hjælp fra sin kone 2011-udgaven af Sydbank og Fyens Stiftstidendes aktiespil. Henning Jørgensen opnåede et flot afkast på 28,56% i et marked hvor det danske OMXC20-indeks kun steg 0,54%. Der blev undervejs blot handlet 9 gange og satset alt på én hest i aktier som FLS, GN Store Nord og Vestas. Sidstnævnte aktie blev ovenikøbet solgt fra med succes på rette tidspunkt, da Henning Jørgensen havde luret sin nærmeste konkurrent i aktiespillet til også at ligge inde med Vestas.

  ---

  67-årige Erik Holkgaard Christensen fra Odense vandt med et afkast på 24,9% hovedpræmien på 50.000 kr. og en rejse til New York i 2010-udgaven af Sydbank og Fyens Stiftstidendes aktiespil. Sejren blev halet i land via en simpel køb og hold strategi i B&O, Carlsberg, FL Smidth og Vestas, hvor B&O undervejs dog blev skiftet ud med Novo Nordisk og en mindre portion Danisco. Udover hovedpræmien løb Erik Holkgaard Christensen også med den første spurtpræmie på 5.000 kr. efter de første 3 ugers spil, og var tilmed blot få promiller fra også at løbe med spillets anden og sidste spurtpræmie. Alt i alt deltog Erik Holkgaard Christensen med de maksimalt 5 tilladte porteføljer og fik dermed fuld valuta for sin indsats.
  ---

  Den 66-årige pensionerede stationsbetjent og portør Karl Aage Thomsen fra Odense vandt hovedpræmien på 50.000 kr. i 2009-udgaven. Med blot 20 handler i nogle af Danmarks største børsnoterede virksomheder lykkedes det for Karl Aage Thomsen at skabe et afkast på 14,55% henover de knap 2 måneder aktiespillet varede.


  ***


 • Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil 2015
  - 150 kr. pr. portefølje - max 5 porteføljer pr. deltager.
  - Seneste hovedpræmie i forårsudgaven: En Mercedes C-klasse-stationcar i et halvt år. Værdi: 79.650 kroner.
  - Seneste hovedpræmie i efterårsudgaven: 40.000 kroner.

  - Tilmeldingsperiode / forår: 1/3-2011 til 21/3-2011
  - Spilperiode / forår: 15/3-2011 til 23/4-2011

  - Tilmeldingsperiode / efterår: 26/8-2015 til 8/9-2015
  - Spilperiode / efterår: 11/9-2015 til 13/11-2015

  Et lidt mindre aktiespil end de store landsdækkende, men med desto større vinderchance. I aktiespillet indgår 30 af de mest populære danske aktier.

  Aktiespillet starter hvert år op i efterårsmånederne - ca. 2.500-3.500 plejer at deltage - i enkelte år har der kørt en særlig forårsudgave.
  I forårsrunden har man handlet via nettet i det danske aktiemarkeds åbningstid imens efterårsrunden foregår via kuponudfyldning som indsendes til aktiespillet.

  SENESTE NYT: Den kuponbaserede udgave af Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil som har kørt siden 1995 kører sin sidste omgang i 2015, hvorefter spillet lukkes ned og genopstår i 2016 i en ny og mere tidsvarende online-udgave, hvor aktier kan handles dagen igennem i realtid i fondsbørsens åbningstid.


  Distriktschef for Netto i Sønderjylland, Søren Ulrik Larsen fra Aabenraa vandt 2015-udgaven af Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil. Den 46-årige Søren Ulrik Larsen havde to spilleplader med i finalerunden, hvoraf den ene tog guldet. Vejen til sejren blev banet med en satsning på 50.000 kr. i Coloplast, 30.000 kr. på Genmab og endelig 10.000 kr. på Vestas. Søren Ulrik Larsen handler privat selv aktier, dog kun i mindre regi.

  ---

  Jørgen Tranbjerg Jensen fra Esbjerg vandt med et afkast på 9,84% 2014-udgaven af Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil. Den mest stigende aktie i finalerunden blev Vestas pga. et bedre end forventet regnskab, hvor Jørgen Tranbjerg Jensen ramte plet med en satsning på de maksimalt tilladte 50.000 kr. i netop Vestas, efterfulgt med 40.000 kr. på Genmab og 10.000 kr. på Pandora som også klarede sig godt i finalerunden. Udover vinderkuponen havde Jørgen Tranbjerg Jensen hele to andre kuponer med i finalerunden, hvor der blev satset på de samme aktier, blot i andre kombinationer. Jørgen Tranbjerg Jensen som har været økonom hos A.P. Møller dyrker i sin fritid skak og har desuden en næsten komplet skandinavisk frimærkesamling som også hører til en af fritidsinteresserne.

  ---

  Den 18-årige Thomas Hansen fra Kliplev ved Aabenraa vandt med et afkast på 5,89% 2013-udgaven af Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil. Interessen for aktier har Thomas Hansen fra sin far, vogmand Lars Hansen, som for 14 år siden vandt den 1. udgave af Sydbanks kuponbaserede aktiespil. I det hele taget er det lidt af et familieforetagende at deltage i aktiespillet, da moderen i hustanden Gitte Hansen også deltager, forrige år vandt hun 2. runde i aktiespillet. Strategien er at de 3 familiemedlemmer hver især deltager med de 5 tilladte kuponer, hvor der laves en nogenlunde ligelig fordeling mellem cykliske og defensive aktier. Familiens vinderkupon blev i 2013-udgaven en defensiv af slagsen, hvor der blev satset 50.000 på Novo Nordisk, 40.000 på Alk-Abelló og 10.000 på GN Store Nord.

  ---

  Den 56-årige lagerarbejder (og lejrchef) Ivan Ø. Hansen vandt 2012-udgaven af Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil med et afkast på 12,72% i finalerunden. Der blev i den afgørende runde via investorsnak og sparring med et par gode venner satset 50.000 kr. på Pandora, 40.000 kr. på Carlsberg og 10.000 på Coloplast. Det lykkedes for trioen også vinde en 6. plads i 1. runde og en 3. plads i 2. runde og dermed kunne de tre herrer samlet hente skattefrie præmier hjem for 43.500 kr. med en samlet indsats på 1.200 kr.

  ---

  Den 75-årige pensionist, kroketentusiast og tidligere fabriksarbejder Bennet Nielsen vandt 2011-udgaven Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil. Bennet Nielsen satsede 40.000 kr. på GN Store Nord som i finalerunden leverede et flot regnskab, derudover blev der købt for 30.000 kr. TDC-aktier og for et tilsvarende beløb i forsikringsaktien Tryg. Det lykkedes for Bennet Nielsen at få 3 af sine porteføljekuponer med i finalerunden. Udover hovedpræmien på 40.000 kr. sikrede Bennet Nielsen sig også en check på 177,30 kr. ved at have gættet på Pandora som den mest stigende aktie under hele spilforløbet, en aktie som 140 andre deltagere også havde satset på, da 25.000 kr. i den særlige vinderpulje skulle fordeles.

  ---

  Jørgen Bonde Nielsen som var komplet debutant udi aktiespil og investering vandt 2010-udgaven af Sydbanks og Jydske Vestkystens kuponbaserede aktiespil og kunne dermed sikre sig 40.000 kr. skattefrit. Jørgen Bonde Nielsen havde tilmeldt sig med 3 kuponer i alt, hvoraf det lykkedes for én af kuponerne at gå igennem de to indledende runder og kvalificere sig til finalerunden. Der blev i finalerunden satset på FLSmidth, Novo Nordisk, og Coloplast - en satsning som samlet gav et afkast på 7,19% henover de 14-dage runden varede.

  ---

  Preben Wentzer Licht fra Varde blev den første vinder af Sydbank og Jydske Vestkystens særlige webbaserede aktiespil som kører i forårsmånederne. Preben Wentzer Licht som til daglig er buschauffør og tidligere lærer har privat handlet aktier i 10-12 år og slog i Sydbanks aktiespil til med en satsning på bl.a. Vestas og GN Store Nord som sikrede et afkast på mere end 17% i de godt 6 uger aktiespillet varede. 1021 aktiespillere deltog i seneste udgave.

  ---

  Den tidligere Vestfrost-værkfører Ole Bjørn Lauridsen vandt 2009-udgaven af Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil. Ole Bjørn som er debutant ud i aktiespil valgte i finalerunden at satse på FLSmidth, DSV og Coloplast som sikrede ham et afkast på 16,19%
  ---

  Den 73-årige pensionist Heinrich Sørensen fra Vester Sottrup ved Aaabenraa vandt finalerunden i 2008 med et tab på 0,42%. Tabet var det mindste blandt de 300 finalister, hvor den mest uheldige deltager måtte indkassere et tab på over 31%. Heinrich Sørensen som i der virkelige liv aldrig selv har har investeret i aktier, valgte i finalerunden at satse på Danisco, Lundbeck og William Demant som også blev valgt i de 2 foregående runder.

  ---

  Vinderen af aktiespillets 2007-udgave blev Karl Mathisen fra Varde, som i et faldende marked formåede at skabe det mindste tab blandt deltagerne i finalerunden. Sejren var samtidig et bevis på at selv et negativt afkast kan kaste flotte præmier af sig, hvis ellers blot man sørger for at tabe mindre end konkurrenterne.


  *** • Århus Stiftstidendes og Sydbanks aktiespil 2013
  - Gratis at deltage. Max 1 portefølje pr. deltager.
  - Hovedpræmie: 25.000.
  - Tilmeldingsperiode: 30/9-2013 til 21/10-2013
  - Spilperiode: 14/10-2013 til 22/11-2013

  Efter en pause siden 2010 er Århus Stiftstidende og Sydbank igen klar med en omgang aktiespil. Hver spiller tildeles 1 mio. kr. hvor der maksimalt kan investeres 250.000 kr. i ét papir.

  Undervejs i aktiespillet er der indlagt ugespurter hvor man kan vinde 15 stk. Sydbank-aktier til en værdi af ca. 2.200 kr.

  Den 54-årige handicaphjælper Peter Stærmose fra Hadsten vandt 2013-udgaven af Sydbanks og Århus Stiftidendes aktiespil. Investering er ikke en ukendt verden for Peter Stærmose som har været bidt af aktier siden 1996, hvor han i et andet Sydbank-aktiespil endte på en samlet 3. plads. I årets udgave af aktiespillet blev sejren foran 850 andre deltagere cementeret solidt med et afkast på 12%, hvor nummer 2 måtte nøjes med et afkast på 8%. Peter Stærmose gennemførte i løbet af de 6 uger spillet varede 42 handler.

  ---

  Den 54-årige handicaphjælper Peter Stærmose fra Hadsten vandt 2013-udgaven af Sydbanks og Århus Stiftidendes aktiespil. Investering er ikke en ukendt verden for Peter Stærmose som har været bidt af aktier siden 1996, hvor han i et andet Sydbank-aktiespil endte på en samlet 3. plads. I årets udgave af aktiespillet blev sejren foran 850 andre deltagere cementeret solidt med et afkast på 12%, hvor nummer 2 måtte nøjes med et afkast på 8%. Peter Stærmose gennemførte i løbet af de 6 uger spillet varede 42 handler.

  ---

  Den 38-årige IT-mand René Pedersen fra Århus vandt 2010 udgaven af Århus Stiftstidendes, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad og Sydbanks aktiespil. René Pedersen var den eneste blandt spillets deltagere som endte med et positivt afkast, som for Renés vedkommende blev på 2,47%, da han formåede at gå kontant under en 3-ugers ferie i Thailand. Det var tilsyneladende en klog/heldig beslutning, da bunden kort efter gik ud af aktiemarkederne. René Pedersen kunne således veksle sin feriebeslutning under varme himmelstrøg til en kontantpræmie på 25.000 kr. og og et luksus-rejsegavekort til New York til en værdi af 20.000 kr.

  Udover René Pedersen lykkedes det også for 40 andre deltagere at høste kontante præmier, da en helt særlig situation opstod da aktiespillets sidste handelsdag var overstået. 2. til 7. præmierne i aktiespillet bestod af et spritnyt Sony 40" 3D fladskærms TV og kontanter for 30.000 kr. Dermed kunne de 40 deltagere som ikke havde handlet i aktiespillet og som lå inde med et rundt nul i afkast dele 2. pladsen, som for hver deltager betød en check på 1.025,64 kr. Da det praktisk var svært at dele et fladskærms TV blev vinderen af dette fundet ved lodtrækning, vinderen blev arkitekt og tidligere IF-divisionsspiller i AGF, Lars Østberg fra Risskov.  ***


 • Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad og Sydbanks aktiespil 2013
  - Gratis at deltage - max én portefølje pr. deltager.
  - Seneste hovedpræmie: 25.000 kr.

  - Tilmeldingsperiode / forår: 27/3-2012 til 18/4-2012
  - Spilperiode / forår: 10/4-2012 til 1/6-2012

  - Tilmeldingsperiode / efterår: 7/10-2013 til 28/10-2013
  - Spilperiode / efterår: 21/10-2013 til 29/11-2013

  Vejle Amts Folkeblad og Frederica Dagblad startede i samarbejde med Sydbank endnu et aktiespil op i efteråret 2010.

  I foråret 2011 gik man allerede i gang med en ny omgang, hvor et nyt igen startede op i 2012. Spillet forløber over 8 uger i en periode med traditionel stor aktivtet på aktimarkederne. Det er i aktiespillet via nettet muligt at handle 31 af de mest populære danske aktier samt et bredt udvalg af investeringsforeninger. Det er som det er blevet en tradition i de andre sydbank baserede aktiespil muligt at sætte hele formuen i ét papir.

  Aktiespillet nåede i 2012-udgaven, hvor også Horsens Folkeblad var blevet medarrangør, op på knap 1000 deltagere.
  Zaki Sardest fra Svendborg vandt i sidste øjeblik og i et meget tæt opløb 2013-udgaven af aktiespillet. Foran 930 deltagere som i gennemsnit havde handlet 19 gange, opnåede Zaki Sardest et afkast på 8,78%. Faktisk lå en anden deltager blot et kvarter før spillet sluttede til at vinde, men et forspring til vinderen på blot 0,02% svarende til 198 kr. var nok til at rykke rundt på slutstillingen i spillets sidste minutter.

  ---

  Den 32-årige studerende Lone Rask Hansen fra Vejle vandt 2012-udgaven af Sydbanks, Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblads aktiespil. Lone Rask Hansen som er gift med forrige års vinder, bankmanden Peter Thaysen, opnåede et afkast på 24,7% ved bl.a. at have sat hele formuen i Pandora op til selskabets regnskab, det gav en god gevinst, morgenen efter blev alle aktierne afhændet og hele kontoen stod i kontanter i resten af spillets forløb. Det skulle vise sig at blive en god strategi, da markederne efterfølgende over en bred kam dykkede pga. uro omkring bl.a. Grækenland og Spanien.

  Udover sejren i det sydjysk baserede aktiespil, lykkedes det også for Lone Rask Hansen at hive en 2. plads hjem i et sjællandsk baseret Sydbankspil tilbage i efteråret 2011. Alt i alt er der således foreløbig hentet aktiespilspræmier hjem for små 100.000 kr. for det vejlensiske par.


  ---

  Den 32-årige bankmand Peter Thaysen fra Vejle vandt i 2011 foråsudgaven af Sydbank, Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblads aktiespil. Peter Thaysen opnåede et afkast på 29,4% og sikrede bl.a. sejren ved i store dele af spillet at have sat næsten hele formuen i Vestas. Under spilforløbet blev Japan ramt af en alvorlig atomulykke som følge ef et voldsomt jordskælv med efterfølgende tsunami, en katastrofe som gav vind i sejlene til den miljørigtige aktie, Vestas.

  ---

  Revisor Jørgen Egstrand Andersen fra Vejle vandt med et afkast på 7,74% 2010- og debutudgaven af Sydbank og Vejle Amts Folkeblad. Sejren blev halet i land via heldig timing i aktier som B&O før en meddelelse omkring et gunstigt samarbejde med BMW, salg af Vestas før en fyringsrunde og køb af Novo Nordisk umiddelbart før et godt regnskab. Det lykkedes for Jørgen Egstrand Andersen at ligge i front stort set fra start til slut i hele spillets forløb.


  ***

 • Nordjyske og Sydbanks aktiespil 2012
  - Gratis at deltage. Max 1 portefølje pr. deltager.
  - Hovedpræmie: 25.000 kr.
  - Tilmeldingsperiode: 24/9-2012 til 7/10-2012
  - Spilperiode: 1/10-2012 til 23/11-2012

  Sydbank har i samarbejde med Nordjyske startet i efteråret 2012 startet et lokalt aktiespil op, hvor det er muligt i Københavns Fondsbørs åbningstid at handle et udvalg af 30 forskellige danske aktier. Udover aktierne er der også mulighed for at handle danske investeringsforeninger.

  Som det er blevet tilfældet med de andre webbaserede aktiespil fra Sydbank, er det muligt at sætte hele formuen på 1 mio. fiktive kroner i ét papir.  Den 44-årige dagplejer Christel Romme fra Toreby på Lolland vandt med et afkast på 51,33% 2012-udgaven af Nordjyske og Sydbanks aktiespil. Christel Romme satsede hele sin formue på Pandora allerede den første dag i spillet, hen mod spillets slutning blev der kun foretaget en enkelt handel mere, for at sikre en del af afkastet i selvsamme aktie.

  Dermed endnu en understregning af at aktiespil sagtens kan vindes med en næsten rendyrket køb-og-hold strategi, det kræver blot at man vælger den eller de rigtige aktier på rette tidspunkt, og det må man sige Christel Romme formåede, da Pandora nærmest steg uafbrudt fra start til slut i spillets forløb. Udover 1. præmien høstede Christel Romme via sin Pandora-satsning også begge spurt-præmier i aktiespillet.

  Sejren var samtidig et bevis på at man hverken behøver at være børsmægler eller aktieekspert for at vinde et aktiespil, da Christel Romme iflg. eget udsagn hverken har forstand på aktier eller har en decideret uddannelse inden for området, det blev dog undervejs til et par gode råd fra ægtefællen som er kommis.

  I alt deltog 1.253 personer i denne runde, foruden 450 deltagere som blev udelukket fra videre deltagelse, da de inden for en fastsat tidsfrist ikke havde handlet aktier i spillet.  ***


 • Dagbladet, Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis og Sydbanks aktiespil 2012
  - Gratis at deltage. Max 1 portefølje pr. deltager.
  - Hovedpræmie: 50.000 kr.
  - Tilmeldingsperiode: 10/9-2012 til 30/9-2012
  - Spilperiode: 24/9-2012 til 15/11-2012

  Sydbank har i samarbejde med Dagbladet, Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis startet et lokalt sjællandsk webbaseret aktiespil op, hvor det er muligt i Københavns Fondsbørs åbningstid at handle et udvalg af 30 forskellige danske aktier. Udover aktierne er der også mulighed for at handle danske investeringsforeninger.

  Som det er blevet tilfældet med de andre webbaserede aktiespil fra Sydbank, er det nu muligt at sætte hele formuen på 1 mio. fiktive kroner i ét papir.

  Den 59-årige lærer Lars Kristensen fra Roskilde vandt med et afkast på 37,23% 2012-udgaven af Dagbladet, Sjællandske, Frederiksborg Amts Avis og Sydbanks aktiespil.

  Som det blev tilfældet i en flere af de andre danske aktiespil i efteråret 2012 kom Pandora også til at spille en afgørende rolle i det sjællandske aktiespil. I første omgang købte Lars Kristensen FLSmidth og siden blev der satset på Pandora, som skulle vise sig at blive et godt bet, da aktien nærmest uafbrudt steg i et ellers nedadgående nervøst marked. Udover den samlede sejr i aktiespillet, høstede Lars Kristensen også en enkelt spurtpræmie undervejs i spillet.

  I alt deltog 844 personer, hvoraf kun 58 endte med et positivt afkast da slutstillingen kunne gøres op.


  ---

  Den 39-årige Henrik Filskov som står bag investorsitet Spekulant.dk kunne for 3. gang sikre sig sejren i et Sydbank-baseret aktiespil. Vejen til hovedpræmien på 50.000 kr. i 2011-udgaven blev skabt via blot 15 handler i papirer som Novo Nordisk, Auriga, Carlsberg, Nordea og Pandora. Særligt Pandora blev der hentet store gevinster hjem i, som i sidste ende kunne cementere sejren med et afkast på 33,6%.

  Udover 3 hovedpræmier i Sydbanks aktiespil, er det også lykkedes for Henrik Filskov at vinde en række mindre præmier i andre af Sydbanks lokale aktiespil, samlet er der nu hentet præmier hjem 8 gange i disse spil, dertil præmier i større landsdækkende, bl.a. en 2. plads i Børsens Aktiespil i 2010 som omtalt andet sted på disse sider.

  Selvom det lykkedes for Henrik Filskov at ende op med et afkast på 33,6% i Sydbanks sjællandske aktiespil var det et udfordrende marked at navigere i, faktisk lykkedes det kun for 80 af spillets 1785 deltagere at slå markedet, imens mere end halvdelen af deltagere endte med minus på kontoen, da spillet kunne gøres op, yderligere info her.  ***

 • Morsø Bank Aktiespil 2008
  - 100 kr. pr. tilmelding.
  - Bankens kunder over 15 år, abonnenter på Morsø Folkeblad samt skoleklasser og firmaer kan deltage gratis.
  - Hovedpræmie: 10.000 kr. + 3.500 kr. til firmaer
  - Spilperiode: 2/11-2009 til 11/12-2009

  Et mindre lokalt aktiespil. I aktiespillet afkrydser man i hver spilperiode hvilke aktier man tror mest på. Der er mulighed for at vælge 5 aktier blandt 30 danske selskaber. Efter afslutningen af 1. runde følger 2 runder, hvor man ligeledes vælger sine 5 favorit-aktier. Der er efter hver runde præmier til de førende deltagere. Aktiespillet løber af stablen i november og slutter i december.  Vinderen af aktiespillet i 2009 blev Martin Mikkelsen fra Erslev med et afkast på 17,37%. 1492 personer deltog i den seneste udgave aktiespillet.

  ---

  Ud af aktiespillets 2.043 deltagere formåede kun 27 personer i 2008-udgaven at opnå et positivt afkast. Erik M. Christensen fra Flade endte på 1. pladsen med et afkast på 9,53%

  ---

  Blandt spillets 2540 deltagere i 2007-udgaven kunne gymnasieeleven Kenneth Brund Christensen fra Morsø Gymnasium ånde lettet op, da sejren og en gevinstcheck på 10.000 kr. var i hus med et afkast på 5,36%


  ***


 • Sydbank og Herning Folkeblads Børsmatador 2008
  - 100 kr. pr. tilmelding - ubegrænset antal tilmeldinger pr. person.
  - Hovedpræmie: 20.000 kr.
  - Spilperiode: 12/9-2008 til 14/11-2008

  En mindre lokal udgave af Sydbank og Jydske Vestkystens aktiespil. Spillereglerne er som ovennævnte, men med betydelig større vinderchance, da deltagerantallet sjældent når op over 700 tilmeldte.

  Semifinalerunden er forbeholdt de 250 bedst placerede fra 1. runde imens finalerunden er forbeholdt de 50 bedst placerede fra semifinalerunden.

  Aktiespillet starter normalt op i efterårsmånederne. Udover hovedpræmien på 20.000 kr. er der i spillet indlagt præmier til vinderne af hver af de to indledende runder. Endelig findes et ekstraspil, hvor alle der gætter på den mest stigende aktie i aktiespillet deltager i lodtrækningen om 10.000 kr.

  Per Nielsen fra Nykøbing Mors vandt med et afkast på 8,95% 2008-finalen, hvor det blot lykkedes for 15 ud af de 50 finalister at gå i plus i et vanskeligt og turbulent marked. 2008-udgaven blev den foreløbige sidste udgave af Sydbanks aktiespil i Herning.

  ---

  Henrik Filskov som står bag Spekulant.dk's guide og tips til aktiespil vandt i 2007 hovedpræmien på 20.000 kr. i en vanskelig og subprime præget finalerunde, via kun én tilmelding fra start - skarpt forfulgt af flere konkurrenter med op mod 30 tilmeldinger fra start. Sejren her blev ligeledes halet i land med et negativt afkast, men dog det mindste blandt finalisterne i aktiespillet. Udover at vinde hovedpræmien i 2007-udgaven af Sydbank Hernings aktiespil, lykkedes det også for Henrik Filskov at vinde hovedpræmien på 25.000 kr. i Sydbank og Horsens Folkeblads aktiespil i 2002, dertil en række andre præmier i forskellige Sydbank aktiespil.


  ***

 • Ringkjøbing Bank Aktiespil 2008
  - 60 kr. pr. tilmelding.
  - Aktionærer i Ringkjøbing Bank samt medlemmer af "DeUngesBank" deltager gratis.
  - Hovedpræmie: 15.000 kr.
  - Spilperiode: 1/10-2008 til 11/11-2008

  Et mellemstort lokalt aktiespil. Spillereglerne minder om reglerne i Sydbanks aktiespil, men der er mulighed for at afkrydse sine valg via nettet, hvor man vælger 3 aktier ud af 25. Efter aktievalgene i første runde følger to runder hvor man ligeledes vælger sine 3 favoritaktier. Undervejs i hver runde er der præmier til spillerne som har klaret sig bedst. Den samlede vinder af aktiespillet er den der fra start til slut har opnået det bedste afkast. Aktiespillet løber af stablen i oktober og afsluttes i november. Spillet har kørt siden 1985 og er dermed et af landets ældste.


  Per Eriksen fra Rødby på Lolland vandt hovedpræmien på 15.000 kr. i 2008-udgaven blandt aktiespillets 2016 deltagere. Per Eriksen som også flittigt deltager i andre af landets aktiespil, opnåede et afkast på over 15%, i en dyst hvor den dårligst placerede i spillet endte med et minus på over 52%. I den særlige firma-pulje hvor et kunstværk stod på højkant, vandt Profil Optik i Ringkjøbing med et afkast på 7,5%.

  ---

  Studerende Jesper Hilligsø fra Odense sluttede i 2007-udgaven blandt aktiespillets 1867 tilmeldte på en 1. plads med et afkast på 10,82%


  ***

 • Sparekassen Lollands Børsspil 2008
  - 50 kr. pr tilmelding.
  - Hovedpræmie: 20.000 kr.

  I Sparekassen Lollands Børsspil gælder det om at få 500.000 fiktive kr. til at yngle bedst blandt et udvalg af danske aktier.

  Det er muligt imodsætning til Sydbank-spillene, via nettet at handle aktier løbende dagen igennem i hele spilperioden, som normalt løber fra midten af februar til midten af marts. Midtvejs i børsspillet udloddes en rejse til den deltager som har klaret sig bedst.

  Som det eneste danske aktiespil vanker der hver eneste handelsdag en spurtpræmie til den der i sin portefølje har haft dagens største stigning. Senest et investeringsbevis på 500 kr. i EgnsInvest som er medsponsor.

  I seneste udgave som sluttede 14. marts 2008 deltog kun 383 porteføljer, så oddsene for at vinde hovedpræmien på 20.000 kr. og de mange andre præmier i børsspillet var forholdsvis gode. Den samlede vinder af spillet blev Gerner Christoffersen, Nykøbing F. med et afkast på 36,37%


  ***

  Udover danske aktiespil er der nederst på forsiden af Spekulant.dk under rubrikken "Aktiespil" muligt at finde links til en række udenlandske aktiespil, herunder norske og svenske.

  På næste side kan du læse mere om Tips til aktiespil >>

  Side 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >>

Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk

AktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar.
Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.

Copyright ©2000-2024 Spekulant.dk |

Pressemeddelelser og baggrund | Spekulant.dk/press

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? Interested in advertising on Spekulant.dk...? |