Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dkGuide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk


Dropbox - GRATIS online backup til PC, Mac, iPhone og AndroidAktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering


Sportsaktier er risikable og følelsesladede, men der er stadig muligheder Kilde: Unsplash

Når vi handler med aktier er det første råd der ofte gives, og med god grund, at man holde øje med markedet, potentialet og risici. Sæt dig ind i tingene, tag chancer men lad være med at at stille dig selv i en situation, hvor du taber mere end du har råd til. Men for at du på nogen måde kan nå dertil, er første råd, at sætte følelserne udenfor. En type virksomhed hvor dette er særligt gældende, er sportsklubber.

Som https://markedsforing.dk/artikler/ skriver så er den største motivation for at købe aktier at blive medejer af sin klub. Sportsfans kan derfor ofte være ret emotionelle når det kommer til deres favorithold, og hvis dette overføres til deres køb og salg af aktier, så er det svært at få en strategi op og køre. De fleste fans vil være enten meget optimistiske eller pessimistiske, alt efter hvad der sker i deres klub nu og her, hvilket gør det ekstremt svært at tage en afmålt rationel beslutning omkring køb og salg af aktierne. .

Som regel er markedet ude af din kontrol, men du kan dog stadig se tendenser du kan søge at følge og agere efter. Men med sportshold er det endnu værre. For hvor du med “normale” virksomheder kan se tendenser der generelt kun lider store knæk, ved store skandaler eller katastrofer, så kan meget mindre gøre det for sportshold. Kilde Unsplash


En fodboldklub der budgetterer med Champions League fodbold, men ikke kvalificerer sig, får et knæk i aktieværdien. Et hold der er sikre på et stort spillersalg der går en anden vej, kan også få en nedgang i aktiekurs. Men en klub der er sikre på et indkøb kan stå i samme situation, da et indkøb af en superstjerne ikke kun har effekt på banen, men for hele klubbens værdi i kraft af omtale, sponsorer og så videre.

Men med køb og salg til side, er der også sporten i sig selv. Et enkelt blik på https://www.betfair.com/sport/football viser hvor mange ting der kan spilles på, i den enkelte kamp eller turnering. Dette kan også ses som et udtryk for, hvor små ting der skal tages højde for, da alle disse kan påvirke en kamps udfald, og derved en aktiekurs. Desto vigtigere kamp, desto større indvirkning på aktien.

Derfor er den bedste idé at gøre dig så lidt afhængig af den enkelte kamp som muligt. Dette kan du gøre ved eksempelvis at købe aktier i sponsorerne af holdene. Hvis dit favorithold klarer sig dårligt, men sponsoren klarer sig godt på markedet, så er det

ikke alt eller intet for dig. Det kommer også til udtryk ved, at store virksomheder, som https://www.berlingske.dk/virksomheder/ også nævner, smider milliarder efter klubberne, som også bliver investeret i udenlandske mindre ligaer.

Samtidig kan du også tage højde for tidspunktet på sæsonen. Det bedste tidspunkt at købe er tidligt på sæsonen hvor tingene ikke er i den afgørende fase, da den enkelte kamp vil have mindre indflydelse på aktieværdien. Går tingene så ikke din vej, kan du vælge at nå at sælge, før du er afhængig af resultatet af en enkelt eller to kampe, hvilket kan mindske et eventuelt tab.
Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk

AktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar.
Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.

Copyright ©2000-2022 Spekulant.dk |

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? Interested in advertising on Spekulant.dk...? |