Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dkGuide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk


Dropbox - GRATIS online backup til PC, Mac, iPhone og AndroidAktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering


10 begyndertips: Sådan bliver du en aktiehaj


Aktiehandel kan være en profitabel investering, da du derigennem tjener penge, hvis virksomheden, du har investeret i, får overskud. Dog kan det også gå den modsatte vej. Det er derfor vigtigt, at du har forståelse for aktiemarkedet samt en god portion is i maven. Du får her 10 tips til, hvordan du bedst muligt griber din aktiehandel an. Hvem ved, måske har du en aktiehaj gemt i maven?

1. Sæt dig klare mål
Det første gyldne aktieråd indebærer din bevidsthed om, hvad du ønsker at opnå med din aktiehandel. Det er essentielt, at du har sat dig et klart mål for dine aktieinvesteringer, før du svømmer ud blandt de store fisk, hvor du ikke kan bunde. Sæt dig nogle realistiske mål – og undgå at have for store forventninger til hurtige afkast fra din første investering. Aktiehandel er et langsigtet alternativ til din opsparing, som kan give dig attraktiv profit i sidste ende.

1. Vær forberedt
Du vil ende på bunden, hvis du ignorerer vigtigheden af at gøre dit forarbejde, før du tager hovedspringet. Sæt dig derfor godt ind i aktiemarkedet og de forskellige selskaber, der kunne have interesse. Når først du har opnået indsigt i selskabernes historiske fremgang og indtjening, kan du foretage dig en velovervejet beslutning om hvilke virksomheder, der er værd at investere i.

3. Forstå begreberne
I spænd med dit forarbejde gør du klogt i at læse selskabernes regnskab og forstå deres nøgletal. Derudover vil du give dig selv en klar fordel, hvis du har forstand på og forståelse for begreber som børskurs, emission, afkast og aktiesplit. Med denne viden i bagagen, er du bedre klædt på til at begå dig på aktiescenen.

4. Tænk langsigtet
Som tidligere nævnt er aktiehandel en langsigtet investering, der sjældent egner sig på den korte bane. Dette skyldes, at aktiekurser kan svinge fra den ene yderlighed til den anden. Du kan derfor miste en formue den ene dag, og indtjene det dobbelte den anden. Det er således vigtigt, at du sætter dig langsigtede mål.

5. Invester på regelmæssig basis
Undgå at investere hele din opsparing i aktier på én gang. Da aktiekurser går op og ned, kan du risikere at købe aktier, når de er dyrest. Du gør derfor klogt i at investere jævnligt i aktier. Du får mest ud af dit aktieudbytte, hvis du regelmæssigt geninvesterer dem. Derudover frarådes det, at du hopper ind og ud af aktiemarkedet, da du derigennem blot oplever ekstra omkostninger, du ellers kunne have været foruden.

6. Overvejer du lån? Så vær lidt forsigtig
Som sagt kan aktiehandel blive særdeles profitabel på den lange bane. Men har du ikke de fornødne penge til at investere i aktier, kan det være en mulig løsning at låne penge til dine aktieinvesteringer.

Dog skal du være opmærksom på, at når det angår aktiehandel, er der altid en risiko for at aktiekurserne går den modsatte vej end håbet. Vær derfor forsigtig med at sætte hele din økonomi på ét bræt med større lån.7. Spred dine investeringer
Vil du helst undgå at blive hårdt ramt af svingninger på aktiemarkedet, er det en god idé at sprede dine indkøb over flere selskaber og brancher. Således er du mindre sårbar over for aktiekursernes svingende natur.

8. Vær selvdisciplineret
Det er måske lettere sagt end gjort, men du vil give dig selv en kæmpe fordel, hvis du undgår at blive for overmodig eller gå i panik, når de mindste svingninger sker. Hav derfor nok selvdisciplin til altid fokusere på din tidshorisont og dermed dit langsigtede mål.

9. Glem ikke Skat
Det er nemt at lade sig rive med af ens store aktiegevinster. Men glem ikke, at i Danmark holder Skat altid øje med dine indtjeninger. Du gør derfor klogt i at overveje alle de skattemæssige konsekvenser, der er forbundet til dit aktieudbytte og aktiesalg.

10. Afgør med dig selv, hvornår du vil sælge
Når det handler om aktiemarkedet, er det altid et klogt træk at være stålfast og målbevidst. Og aktiesalg er ingen undtagelse. Inden du køber dine aktier, er det væsentligt, at du har fastsat en klar retningslinje for, hvornår du vil sælge. Måske vil du sælge din aktie, så snart den er faldet med 20 %. Hvordan du vurderer dine aktiers “salgsklarhed”, er helt op til dig selv.
Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk

AktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar.
Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.

Copyright ©2000-2024 Spekulant.dk |

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? Interested in advertising on Spekulant.dk...? |