Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Forsiden af Spekulant.dk - Aktiedebat på Spekulant.dk

Aktiespil på Spekulant.dk - Daytrading med Kozok
Daytrader tjener formue på aktienedturen

Jyllands-Posten 29. september 2001, Erhverv og Økonomi side 7 – gengivet på Spekulant.dk med tilladelse fra Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Af LARS ERIK SKOVGAARD

 

Den 22-årige Flemming Kozok har på internettet lagt navne ud på alle de papirer, som han handler på især den amerikanske Nasdaq-børs.

 

Den meget aktive aktiehandler, 22-årige Flemming Kozok, der nu arbejder på fuld tid som daytrader på det amerikanske Nasdaq-marked, har haft nogle gode dage på aktiemarkedet efter terrorangrebet på USA.

 

Det er nemlig muligt at spekulere i faldende kurser ved at gå "short" i markedet, som han siger, og dermed opnå en gevinst, hvis markedet falder. Og det er netop, hvad han har udnyttet til at tjene tæt ved 150.000 kr., alene efter angrebet.

 

Samlet har Flemming Kozok dermed i år forrentet sin formue med hele 84 pct., og det i et år, da Nasdaq-indekset er faldet med mere end 40 pct.

16.500 handler

Resultatet er opnået gennem udførelsen af mere end 16.500 handler i løbet af årets første ni måneder. Flemming Kozok udførte sidste år mere end 25.000 handler, hvilket gav en indtjening på hele 4,2 mio. kr. opnået ved en uhyre intensive daytrading, altså lynhurtige handler frem og tilbage.

 

Og nu er det tilmed blevet muligt at se, hvilke aktier Flemming Kozok tjener sine penge på og interesserer sig for. På internet-adressen www.spekulant.dk har han således lagt navne ud på alle de papirer, som den intensive daytrader handler på især den amerikanske Nasdaq-børs.

 

Der er tale om 28 personlige aktielister, som han løbende har opbygget gennem de tæt ved syv år, han har handlet aktier.

Listerne giver overblik over langt de fleste større sektorer inden for teknologi, eksempelvis ses lister over selskaber med aktiviteter inden for halvledere samt halvlederudstyr, datalagring, bioteknologi, fiberoptik, wireless, etc.

 

Men derudover har Kozok også udarbejdet lister over »niche-sektorer,« heriblandt f.eks. LCD-/ FDP-relaterede selskaber, EMS-/ CMS-selskaber, stamcelle-selskaber, talegenkendelse, superledere, etc. I alt altså hele 28 forskellige aktielister. Udover teknologiaktierne ses et par øvrige lister, nemlig inden for alternativ energi, gaming, militært udstyr samt oil drilling.

 

Går man et skridt længere ind på hjemmesiden, nærmere bestemt til www.spekulant.dk/kozok, vil man kunne se Kozoks beskrivelser af de forskellige lister en efter en.

Favoritlinks

Derudover kan man se nærmere på hans favoritlinks med relation til investering samt en beskrivelse af handelsmetoderne inden for day trading, nemlig »scalp trading,« »day trading« og »swing trading.«

 

Desuden forklarer Flemming Kozok nærmere, hvordan ordredybden (level II) ser ud og fungerer på det amerikanske Nasdaq-marked, noget som langt de fleste danske private investorer endnu ikke er bekendt med. »Men det er netop på baggrund af ordredybden, at enhver handel indgåes, når der daytrades, så det er et utroligt centralt redskab i denne sammenhæng,« siger Flemming Kozok.

 

Spekulant.dk er en forholdsvis nystartet dansk investeringsside, som bl.a. udbyder et væld af nyttige investeringsrelaterede internet-links, et debat-forum samt løbende markedsrelaterede nyheder. Alt sammen ganske gratis.

 

lars.skovgaard@jp.dk

 

Gå til forsiden af Spekulant.dk - Gå til forumet på Spekulant.dk - Gå til Daytrading med Kozok