Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dkGuide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk


Dropbox - GRATIS online backup til PC, Mac, iPhone og AndroidAktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering


Et kig på fodboldklubber på børsen og eSport Source Pixabay

I daglig basis vurderes rigtig mange virksomheders succes ud fra, om de er på børsen eller ej. I den sportslige verden er det ikke helt lige til, men hvis en fodboldklub er på børsen, viser det naturligvis noget om størrelsen af klubben og deres omsætning.

Fodboldaktier kan dog generelt være en farlig investering, især fordi økonomien i sport svinger utroligt meget. I den danske Superliga har størstedelen af klubberne årligt et negativt regnskab, og når den tendens fortsætter, kan det skabe en aktieemission, der kommer til at sænke værdien pr. aktie helt enormt.

Blandt de klubber der viser et positivt regnskab er bl.a. FC København, men det skyldes især, at de er ejet af Parken Sport & Entertainment, som også ejer mange andre aktiviteter rundt omkring.

I denne artikel vil vi tage et kig på flere af de klubber i Superligaen, som er på aktiemarkedet, og hvordan deres kurs er i øjeblikket.


AGF B:
For ganske nyligt ændrede Aarhus Elite aktien navn til AGF B, men det har ikke betydet det store for aktien. I skrivende stund er aktien 0.24 kr. værd. Aktien har været meget stabil, men er alligevel faldet med 5,2 % i løbet af det seneste år.

AAB:
Værdien pr. aktie i AaB er langt højere end den i Aarhus, da den står til 149.50 i skrivende stund. Denne aktie har dog været hårdt ramt det seneste år, hvor den er faldet med hele 40,3 %.

Brøndby IF Fodbold A/S:
Set over det seneste år, ville Brønby IF aktien have været en ganske god forretning. Aktien der lige nu står i 1.40 kr. er steget med hele 120 % siden denne dato sidste år. Dette skyldes ikke mindst de flotte resultater i Superligaen. Havde Brøndby endt på 1. pladsen, var aktien endnu højere end tilfældet er lige nu. Aktien faldt dog en del, da udsigten blev Europa League i stedet for Champions League.

FCK (Parken Sport & Entertainment)
Sidste sæson var sportsligt en katastrofe for FC København, og det kunne ses på aktien. PSE's aktie er 79 kr. værd, men den har taget et dyk på 9,2 % siden samme dato for et år siden. De kan derfor være glade for, at de ikke udelukkende er afhængige af FCK. Source Pixabay


Har eSporten en påvirkning på aktierne?
Hvis du undrer dig over, hvorfor esports gik hen og blev så populært, så kan du bare spørge de danske klubber i Superligaen.

Det er nemlig ingen hemmelighed, at en stor del af fodboldklubberne i Danmark er gået ind i eSport. FCK ejer CSGO holdet North, AGF har et FIFA hold, hvilket også er tilfældet med Brøndby. AaB & OB er ligeledes inde i eSport, mens oprykkerne fra Vejle har et akademi i byen.

eSporten er inde i en rivende udvikling, som bare fortsætter sin fremdrift. Der kommer flere og flere penge ind i sporten, og det mærkes naturligvis også på aktiemarkedet.

Her er det dog ikke noget, der som sådan har påvirket aktierne hos de danske Superligaklubber endnu, men på sigt er der ingen tvivl om, at det kan få en betydning.

Hos FCK ejer man et af de bedste CSGO hold i verden, og i takt med at der kommer flere præmiepenge i sporten og endnu flere sponsor kr. så er det noget, der kommer til at rykke.


Bør man handle med fodboldaktier?
Det korte svar vil oftest være nej. Der kan dog være nogle faktorer der gør, at det kan være en fin investering at handle med fodboldaktier. Du skal dog oftest se det som en investering med hjertet, og det vil ofte kræve store resultater, hvis du skal profitere på fodboldaktier.

Eksempelvis havde det krævet, at man forudse en super sæson af Brøndby sidste år. Det kom bag på de fleste, men havde man luret den, havde man fået fordoblet sine aktier. Omvendt havde de fleste nok regnet med, at FCK ville vinde Superligaen og spille Champions League i år, og her havde man altså tabt på sin investering.

Handel med fodboldaktier vil derfor ofte være mere hasarderede end handel med andre aktier, og kan næsten betragtes som at oddse.Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk

AktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar.
Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.

Copyright ©2000-2024 Spekulant.dk |

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? Interested in advertising on Spekulant.dk...? |