Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dkGuide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk


Dropbox - GRATIS online backup til PC, Mac, iPhone og AndroidAktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Sådan kan du (måske) få din formue til at vokse


Mange mennesker drømmer om at få flere penge mellem hænderne og ikke mindst at sikre deres alderdom, så der er råd til at nyde livet, når man bliver pensionist. Der er flere måder, man kan prøve at få sin formue til at vokse, og her ser vi på nogle af dem. Læs med og bliv klogere.


Det er nemlig ikke længere nogen god forretning at have penge i banken, da renten er næsten historisk lav. Dog ser man i denne tid, at mange banker udfaser de negative renter, men der er stadig lang vej til de omkring 8% man så i 1970’erne, og derfor kan man med fordel se sig om efter andre måder at få sin formue til at vokse eller i det mindste ikke blive udhulet.


Hvor risikovillig er du?
Kryptovaluta er en investeringsform, der de seneste ti år har opnået meget stor popularitet, og nogle har tjent mange penge, mens andre har mistet alt, hvad de havde. Learn more about buying and selling crypto here, ville man sige, hvis man boede i England, men også som dansker har du altså mulighed for at læse mere om bitcoin og andre kryptovalutaer her, inden du prøver kræfter med det. Start med små beløb, da der her er tale om et højrisikoaktiv.


Aktier – et mere sikkert valg
Et generelt mere sikkert sted at placere sine penge kan være i aktier. Du går ikke helt galt i byen ved at købe nogle af de solide, gamle selskaber fra det danske C25-index, som er en slags hitliste over de mest handlede danske aktier. Her kan du købe en portion og beholde dem i mange år, så vil de i gennemsnit stige ca. 7% om året, hvilket ikke er spor dårligt. Du kan også vælge at placere en lille del af din portefølje i lidt mere risikable selskaber. Her kan der være mulighed for at tjene mange penge, men også det modsatte, og netop derfor er det klogt at nøjes med små beløb og altså ikke satse hele sin formue på noget, der risikerer at blive til ingenting.


Bevar købekraften med guld
Endelig kan du også vælge at placere noget af din opsparing i guld. Dette kan være værd at overveje for at bevare købekraft, for i modsætning til de fleste andre ting mister guld ikke sin værdi. For hundrede år siden kunne man for en 1-ounce guldmønt købe et sæt tøj, en overnatning på hotel og en god middag, og det samme kan man i dag. Havde man derimod gemt en pengeseddel fra dengang, ville den ikke være noget værd i dag.

I disse år ser vi netop, at vores købekraft bliver forringet på grund af den stigende inflation, hvor priserne stiger og vores penge på den måde bliver mindre værd, og ganske vist er inflationen historisk høj lige nu, men også over en længere årrække vil penge næsten altid blive mindre værd. Hvis du vælger at købe fysisk guld i form af mønter eller barrer bør du opbevare dem i en bankboks.Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk

AktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar.
Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.

Copyright ©2000-2023 Spekulant.dk |

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? Interested in advertising on Spekulant.dk...? |