Spekulant.dk
"The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dkGuide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk


Dropbox - GRATIS online backup til PC, Mac, iPhone og AndroidAktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

3 metoder til at handle aktier på

Det er langtfra alle hobbyinvestorer, der tænker over, at det er muligt at investere i aktier på forskellige måder. Her tænkes der ikke på strategier i form af valueinvesting, daytrading osv., men i stedet på forskellige finansielle instrumenter, der alle giver dig en eksponering overfor aktier. Her vender vi tre af de mest anvendte metoder til at investere i aktier.

Traditionel aktiehandel

Den mest anvendte investeringsmetode er traditionel aktiehandel. Med traditionel aktiehandel forstås aktiehandel, hvor du køber og sælger de reelle aktier på børsen. Når du handler på denne måde, ejer du selve værdipapiret. Fordelen ved at handle på denne måde er først og fremmest, at det er overskueligt og nemt at forstå, hvordan denne type handler foregår. En anden og nok så vigtig fordel er imidlertid også, at der følger nogle rettigheder med, når du ejer selve aktien. Det gælder blandt andet rettigheden til at modtage udbytte, når og hvis et udbytte udbetales. Denne rettighed har du selvsagt ikke, hvis du ikke ejer værdipapiret. Det samme gælder muligheden for at gøre brug af dine stemmer på generalforsamlingen. Også dette kræver, at du ejer det egentlige værdipapir.

CFD-handel

Disse rettigheder bortfalder, hvis du vælger CFD-handel. Når du foretager en CFD-handel, investerer du nemlig ikke i selve værdipapiret, og kommer derfor heller aldrig til at eje det. I stedet investerer du i en CFD-kontrakt – også kaldet en Contract For Difference – der følger aktiens værdi. Og hvad er så fordelen ved det? Jo, når du investerer ved hjælp af CFD, får du mulighed for at geare dine investeringer, og samtidig er det langt nemmere at shorte værdipapirer, når du gør brug af CFD. Derfor er CFD-handel også særligt attraktivt for investorer, der netop ønsker at geare eller shorte investeringer.

Handel med futures

Den tredje mulighed er handel med futures. Handel med futures kan minde om en kombination af traditionel aktieinvestering og CFD-handel. Her indgår du en aftale med en modpart om enten at købe eller sælge et værdipapir til en fastsat kurs på en fastsat dato ude i fremtiden. Fordelen ved at investere i futures er blandt andet, at du kan handle et antal aktier uden at have den fulde kapital svarende til aktiernes værdi til rådighed. Samtidig fungerer futures også som et godt instrument, hvis du ønsker at shorte en given aktie, og futures er derfor et godt supplement til de to øvrige investeringsmetoder.
Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil / Investorfilm / Daytrading med Kozok / Aktiedebat

Vikingen aktieanalyse / Brugernes egne analyser / MedicoInvestor.com MedicoInvestor.com er en del af Spekulant.dk

AktiePlus.dk AktiePlus.dk er en del af Spekulant.dk  / Investeringsbøger / Spørgsmål og svar om investering

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar.
Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.

Copyright ©2000-2024 Spekulant.dk |

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? Interested in advertising on Spekulant.dk...? |