Spekulant.dk
      "The most valuable commodity we know of is information"

Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil på Spekulant.dk - Filmguide på Spekulant.dk - Aktiedebat på Spekulant.dk


<< Side 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6Flemming Kozok har været AC Milan fan siden 1989: Her i AC Milans omklædningsrum på stadio San Siro i Milano, oktober 2007. (Privat foto)

Kozok's Aktielister

Bemærk venligst at nedenstående aktielister blev konstrueret for år tilbage og således repræsenterer et redskab som tidligere var centralt for Flemming Kozok for at opnå overblik over de respektive sektorer på det amerikanske marked, herunder diverse niche-sektorer. Listerne er personligt konstrueret og har ikke været opdateret siden 2006 hvor Kozok stoppede med aktiehandel på fuld tid.

Listerne er præsenteret via finanssider på finance.yahoo.com. Listerne er præsenteret på overskuelig vis med fulde navne og tilhørende tickers, samt fundamentaldata, og kan bidrage til at give den interesserede et godt overblik over aktiemarkedet i USA.

Nasdaq-100
De 100 største selskaber noteret på Nasdaq målt på markedsværdi.
Tracking stock: QQQQ.

DJIA
Dow Jones Industrial Average. USA’s 30 ledende selskaber i deres respektive sektorer. Indekset måles ikke på selskabernes markedsværdi, men på basis af deres absolutte kursmæssige værdi. Ej heller er selskaberne udvalgt på basis af markedsværdi, men på basis af, at det enkelte selskab fremstår som ledende indenfor sit område.

Halvledere, Udstyr
Her ses producenter af selve udstyret til brug i produktionsprocessen af mikro-chips. Dominerende selskaber ses her i form af bl.a. Applied Materials (AMAT), KLA-Tencor (KLAC), Lam Research Corp. (LRCX), Teradyne (NYSE: (TER) samt hollandske ASM Lithography (ASML).

Halvledere, Memory
Denne liste indbefatter de selskaber der har med produktion af alle former for RAM-moduler at gøre, herunder flash-RAM. På forhåndenværende liste ses bl.a. Sandisk Corp. (SNDK), Atmel Corp. (ATML) samt naturligvis Micron Technology (MU).

Halvledere, broad line
Denne liste indbefatter de selskaber noteret der har med produktion af alle former for halvledere/ mikrochips at gøre, som benævnes under kategorien broad line. På forhåndenværende liste ses bl.a. velkendte Advanced Micro Devices (AMD), Analog Devices (ADI), Integrated Device Technology (IDTI) samt National Semiconductor (NSM).

Halvledere, IC
Denne liste indbefatter de selskaber der har med produktion af alle former for halvledere/ mikrochips at gøre, som benævnes under kategorien integrated circuits. På forhåndenværende liste ses bl.a. Broadcom (BRCM) og konkurrenterne Marvell Technologies (MRVL) og PMC-Sierra Corp. (PMCS) samt Triquint Semiconductor (TQNT).

Halvledere, Spec.
Denne liste indbefatter de selskaber noteret der har med produktion af alle former for halvledere/ mikrochips at gøre, som benævnes under kategorien specialized. På forhåndenværende liste ses bl.a. Altera (ALTR) og konkurrenten Xilinx (XLNX) samt Cirrus Logic (CRUS), Linear Technology (LLTC) og Microchip Technology (MCHP).

VoIP-udstyr
Selskaberne på forhåndenværende liste leverer udstyr og løsninger relateret til VoIP-teknologi (VoIP, Voice over Internet Protocol). VoIP kan betegnes som en niche inden for netværksudstyr, som spås aggressive vækstrater i de kommende år. Blandt pure plays indenfor nichen ses Sonus Networks (SONS), Verso Tech (VRSO) samt israelske AudioCodes (AUDC), med Sonus Networks som den mest prominente af de tre. Herudover ses også de sædvanlige store udbydere af netværksudstyr mere generelt, Cisco Systems (CSCO), Lucent Technologies (NYSE: LU), canadiske Nortel Networks (NYSE: NT), samt franske Alcatel (NYSE: ALA). I tilføjelse hertil ses mindre udbydere af VoIP-telefoni. Disse mindre aktører er tilvalgt denne liste, idet hele eller store dele af produkt-udbuddet relaterer sig til VoIP-services.

EMS-selskaber
EMS står for Electronic Manufacturing Services og er en hel sektor for sig, om ikke så kendt herhjemme. Selskaber på denne liste udbyder således produktionsservices i forbindelse med produktion af godt og vel alle former for elektronik. Et eksempel på en kendt handel indenfor sektoren ses i form af LM Ericssons outsourcing af produktionen af mobiltelefoner til Flextronics (FLEX). Netop Flextronics har i øvrigt haft danske aktiviteter. Disse fandtes indtil år 2004 i Pandrup i Nordjylland, hvor man i år 2000 overtog produktionsfaciliteterne i det tidligere Bosch Telecom Danmark A/S. Flextronics er et af de absolut ledende selskaber indenfor sektoren sammen med bl.a. Celestica (NYSE: CLS), Sanmina (SANM), Solectron (NYSE: SLR) samt Jabil Circuit (NYSE: JBL).

Flat panel display (FPD/LCD)
Denne kortere liste består af selskaber med relation til markedet for LCD-skærme til brug i bl.a. PDA'er, fladskærme, etc. Selskaberne Nanometrics (NANO), Orbotech (ORBK) samt Photon Dynamics (PHTN) er alle selskaber der konstruerer udstyr til brug i selve produktionen af LCD-skærme og har også aktiviteter indenfor udstyr til halvlederproduktion. Øvrige emner relaterer sig direkte til udvikling og produktion af komponenter og kredsløb.

DVD-relateret
Disse virksomheder har alle en betydelig eksponering overfor markedet for DVD-afspillere. Naturligvis ses masser af større virksomheder med interesser i dette marked. Disse virksomheder er ikke inkluderet, idet listen kun indbefatter papirer med en særlig høj eksponering overfor netop dette marked. Mest betydelige pure plays ses i ESS Technology (ESST) og Zoran Corp. (ZRAN), som begge er større leverandører af chipsets til DVD-afspillere.

Networkers I
Denne liste indbefatter de selskaber noteret der har med produktion af alle former for produkter at gøre, som benævnes under kategorien netværks- og kommunikationsudstyr. Dette omfatter bl.a. selskaber der leverer alle former for netværksudstyr, samt udstyr til brug i konstruktion af telenetværk, også kaldet telecom infrastructure. På forhåndenværende liste ses bl.a. velkendte Cisco Systems (CSCO), Juniper Networks (JNPR) og Finisar (FNSR).

Networkers II
Denne liste indbefatter de selskaber noteret der har med produktion af alle former for produkter at gøre, som benævnes under kategorien kommunikationsudstyr. Dette omfatter bl.a. selskaber der leverer alle former for netværksudstyr, samt udstyr til brug i konstruktion af telenetværk, også kaldet telecom infrastructure. På forhåndenværende liste ses bl.a. velkendte ADC Telecommunications (ADCT), Alcatel (ALA) og Powerwave Technologies (PWAV).

Wireless
På denne lister dominerer udbydere af mobiltelefoni, eksempelvis NTT DoCoMo (NTT) og Vodafone Group plc (VOD). Dog ses også selskaber med udbud af produkter og services til virksomheder i branchen, bl.a. UT Starcom (UTSI).

Towers - wireless
Det begrænsede antal selskaber i denne niche lever af udlejning af afbenyttelse af tårne til trådløs kommunikation til mobiltele-operatørselskaber. En ledende indikator for udviklingen i disse selskaber er noget så basalt som udviklingen i antallet af mobilabonnenter hos de store mobiloperatører.

Storage/Datalagring
Producenter af storage devices, herunder harddiske. Af de mest kendte selskaber ses EMC Corp. (NYSE: EMC), Iomega (IOM), Seagate Tech (STX), og Western Digital (WDC).

Biotech
På denne liste er selskaber indenfor alle former for bioteknologi repræsenteret. Selskaber med hovedvægt på forskning i stamceller, ses dog også på selvstændig liste. Listen inkluderer bl.a. de mest fremtrædende biotek-papirer, heriblandt Genentech (DNA), Protein Design Labs (PDLI) samt naturligvis Amgen (AMGN). Herudover ses bl.a. også moderselskab til i København KVX-noterede Genmab (GEN.CO), Medarex (MEDX) og i øvrigt også konkurrent til danske Bavarian Nordic (BAVA.CO), britiske Acambis Plc. (ACAM).

Stamceller
Disse selskaber forsker i de to former for stamceller, embryonic stem cells og adult stem cells. Rent politisk er den store "synder" førstnævnte, som åbner op for eksempelvis kloning af mennesker. Mest kendte selskaber ses i form af Geron Corp. (GERN), Stemcells, Inc. (STEM) samt Aastrom Biosciences (ASTM). Lexicon Genetics (LEXG) vurderes til at være den virksomhed der kommer længst fra "pure play" indenfor forskningen i stamceller som repræsenteret på forhåndenværende liste.

Generic Drugs
Udbydere af kopi-medicin - eller genereic drugs. På listen ses blandt andet Barr Pharmaceuticals (BRL) og Mylan Labs (MYL).


Guldminer
Selskaberne på denne liste beskæftiger sig alle med minedrift med udvinding af guld for øje. Visse selskaber udvinder dog både guld og sølv. Relativt til det samlede antal papirer er der et noget stort opbud af symboler med endelserne F (foreign) og Y (også foreign, men ADR), hvilket skal ses på baggrund af den større repræsentation af denne type virksomheder uden for USA, særligt Canada og Syd-Afrika.

Sølvminer
Selskaberne på denne liste beskæftiger sig alle med minedrift med udvinding af sølv for øje.

Kobberminer
Selskaberne på denne liste beskæftiger sig alle med minedrift med udvinding af kobber for øje.

Aluminium
Selskaberne på denne liste beskæftiger sig alle med produktion af aluminium og/ eller forarbejdning heraf.

Stål & Jern
Selskaberne på denne liste beskæftiger sig alle med produktion af stål og jern og/ eller forarbejdning heraf.

Oil & Gas
På listen indgår olie- og gasborende selskaber som ejer rettigheder eller på anden vis kontrollerer områder til boring efter olie og gas.

Oil & Gas Drilling
Denne liste domineres af såkaldte contract drillers, dvs. selskaber der hyres af andre til at bore i områder kontrolleret af den kontrakt-givende virksomhed. På listen figurerer selskaber som Transocean (RIG), Diamond Offshore Drilling (DO) og Nabors Industries (NBR).

Oil & Gas Services
Selskaberne på denne lister producerer udstyr og leveres alle former for sevices til virksomheder med aktiviteter indenfor olie- og gasindustrien, onshore og offshore. Heriblandt ses velkendte Halliburton (HAL), Cameron Internatioal (CAM) og Maverick Tube (MVK).

Alternativ energi
Her ses selskaber noteret på Nasdaq med hovedvægt indenfor hvilken som helst form for alternativ energi, det være sig brændselsceller, solceller, etc. På denne liste indgår bl.a. the usual suspects Fuelcell Energy (FCEL), Capstone Turbine (CPST), Beacon Power Corp. (BCON) samt canadiske Ballard Power Corp. (BLDP). Desuden bør noteres større aktører indenfor det fremstormende marked for bioetanol, heriblandt Pacific Ethanol (PEIX) og Verasun (VSE). Herudover har danske Eurotrust A/S (EURO) tilegnet sig en plads på listen gennem dets i 2006 erhvervede interesse i vindindustrien.

Superledere
Disse selskaber beskæftiger sig indenfor det interessante område for superledere, dvs. kredsløb helt uden eller med minimal modstand. Danske NKT Holding har i øvrigt aktiviteter indenfor dette område, nemlig gennem det fulde ejerskab af Nordic Superconductor Technologies A/S, www.nst.com, som man anno 2003 solgte til den amerikanske aktør indenfor området, American Supercondutor Tech. (AMSC).

Aerospace & Defense I
Selskaberne på denne liste udgøres af virksomheder med interesser ikke udelukkende indenfor området for aerospace/ defense. Af de mere kendte ses virksomheder som Beoing (BA) og Raytheon (NYSE: RTN),),

Aerospace & Defense II
Selskaberne på denne liste relaterer sig alle til udvikling af forskellige former for udstyr til luftfart og forsvarsudstyr. På listen ses bl.a. virksomheder som Alliant Techsystems (NYSE: ATK), Orbital Sciences (NYSE: ORB) og Teledyne Systems (NYSE: TDY).

Shipping
Shipping-selskaber børsnoteret i USA: På listen er bl.a. noteret shipping-selskaber som Tidewater (NYSE: TDW), norske Frontline (NYSE: FRO) og ikke mindst det for danske investorer velkondte Torm A/S (NASDAQ: TRMD).

Security & Surveillance
Disse selskaber leverer forskellige former for sikkerhedssystemer, blot ikke Internet-relateret. Selskaberne udvikler systemer baseret på såvel elektronisk identifikation samt "traditionel" fysisk beskyttelse, etc. På listen er dog ikke inkluderet selskaber markedet forbinder med midler til beskyttelse og forebyggelse mod biologisk krigsførelse, hvoriblandt ses eksempelvis konkurrenten til danske Bavarian Nordic (BAVA) i form af britiske Acambis (ACAM).

Security Software
Indbefatter det samlede udbud af Internet-relaterede sikkerhedssystemer. Check Point Software (CHKP), McAfee.com (MFE) og Entrust Inc. (ENTU) og Trend Micro (TMIC) dominerer som pure plays indenfor sektoren.

Software
Af større og mere kendte virksomheder ses bl.a. tidligere Computer Associates, CA Inc. (CA), Adobe Systems (ADBE) samt Intuit (INTU).

Business Software
Af større og mere kendte virksomheder ses bl.a. britiske Amdocs (DOX), BEA Systems (BEAS) Business Objects (BOBJ) samt Microstrategy (MSTR).

Internet Software
Af større og mere kendte virksomheder ses bl.a. Akamai Technologies (AKAM), Amazon.com (AMZN), Citrix Systems (CTRX) samt Openwave Systems (OPWV).

B2B e-commerce
Endnu en god gammel "hype"-sektor med alt for store forventninger til noget der endnu ikke havde fået lov at vise sit ægte værd - og fortsat ikke har vist sit værd fra en for selskaberne rent indtjeningsmæssig synsvinkel. Af de mest kendte selskaber indenfor denne del af Internet-sektoren ses the usual suspects i form af FreeMarkets (FMKT), I2 Tech (ITWO), Ariba (ARBA) samt Commerce One (CMRC).

Speech recognition
Disse virksomheder søger alle at profitere på det lovende marked for alle former for TTS-appliances, (TTS, text-to- speech). Eksempelvis leverer mindre aktør Fonix Corp. (OTC BB: FNIX.OB) TTS-teknologien bag Siebel Systems’ nyere tiltag, nemlig integration af TTS i visse dele af ERP-systemer. Større aktører er Scansoft SSFT) bl.a. i kraft af overtagelserne af både SpeechWorks (tidl. (SPWX), anno 2003 og Nuance Comm. (NUAN).

Linux-relateret
Selskaberne her driver ikke nødvendigvis udelukkende aktiviteter relateret til Linux-software. Listen blev konstrueret løbende i efteråret 1999, da markedet over nogle måneder gennemgik det vi kan kalde en "Linux-hype". Af de mest kendte selskaber kan nævnes Borland Software (BORL) samt naturligvis VA Linux Systems (LNUX) og Red Hat (RHAT).

Resorts & Casinos
Denne liste indbefatter resorts samt casino-, lotteri- og racetrack-operatører, som eksempelvis Isle of Capri Casinos (ISLE), MGM Mirage (MGM), Penn National Gaming (PENN), etc. Det skal dog noteres at mange resorts driver udvalgte af nævnte aktiviteter.

Games & Multimedia
På denne liste ses udviklere af elektronisk underholdning hvoraf THQ, Inc. (THQI), Electronics Arts (ERTS), Activision (ATVI) samt Take-Two Interactive (TTWO) ses som de dominerende aktører.

Cable
Udbydere af kabel-TV samt feed hertil.

DSL-chips og -udbydere
En liste der for blot et par års tid siden talte betydeligt flere selskaber. Endnu en sektor der kursmæssigt er eroderet siden Nasdaqs glidetur tog fart i april måned år 2000. DSL står for "Digital Subscriber Line" og kaldes også for det "falske bredbånd", dvs. hurtige Internet-forbindelser, blot ikke bygget på basis af den nyere, langt hurtigere lyslederteknologi.

Israelsk tech/pharma
Denne liste indbefatter et udvalg af israelske virksomheder noteret på Nasdaq. Af virksomheder der ikke har med teknologi at gøre ses Magal Security (MAGS), Taro Pharma (TARO) samt Teva Pharma (TEVA).

Kina-papirer
Denne liste består primært af kinesiske, indiske og et enkelt Singapore-baseret selskab, ISP’en PCNTF (PCNTF). Alle med direkte relationer til Internet, med SOHU.COM (SOHU), SINA.COM (SINA) og NetEase.com (NTES) som de mest betydelige. Dog ses også chip-producent Nam Tai Electronics (NTE). Herudover findes indiske papirer i form af SIFY (ISP) (SIFY), Infosys Tech (software) (INFY) og Rediff.com (REDF). Sidstnævnte som pendant til de tre kinesiske Internet-portaler.

Nasdaq - lav absolut værdi
Et udvalg af tidligere high flyers der efterhånden er handlet ned i en lav absolut dollar-værdi, hvoraf flere handles under $1. Denne liste kan der fokuseres på bl.a. ved evt. konsekvente stigninger på Nasdaq. Først efter længerevarende stigninger på det generelle marked vil disse selskaber få opmærksomhed og ofte stige procentuelt endog meget betydeligt. På listen indgår bl.a. flere af tidligere tiders kendte selskaber, heriblandt CMGI (CMGI), Internet Capital Group (ICGE), Finisar (FNSR), etc. Med det kraftigt stigende marked anno 2003 har mange papirer dog ”steget sig ud af listen”.

OTC BB: A-L , M-Z
Selskaberne på disse to lister indbefatter ikke alle selskaber noteret på OTC BB (Over the Counter Bulletin Board) men derimod selskaber som undertegnede i tidens løb har udvalgt og fulgt. Investering i OTC BB-papirer er behæftet med særlig høj risiko og bør primært handles på momentum, ikke ejes.

Pink Paper
Disse selskaber var tidligere noteret på OTC BB. Over de seneste to års tid er de afnoteret og handles nu på børsen The Pink Sheets (www.pinksheets.com) - deraf listens navn, Pink Paper. Selskaberne er afnoteret under det vi kan kalde SEC’s "Pink Raid", en gennemgang af alle OTC-selskabers regnskabsmæssige "ægthed", så at sige, iværksat med medio 1999. Flere selskaber kommer på Pink Sheets for dog at vende tilbage når man kan efterkomme de af SEC stillede krav (SEC, U.S. Securities and Exchange Commission).

Det 5. bogstavs betydning i tickersymboler

Til tider ses på henholdsvis Nasdaq og OTC BB en tilføjelse til tickersymbolet på netop disse to børser. I det følgende kan Du læse disse tilføjelsers betydninger:
  
A  Class A
B  Class B
D  New (on Nasdaq listed issues - Reverse Split)
E  Delinquent in required SEC filings
F  Foreign securities, except ADRs
G, H & I  Additional warrants or preferred
J  Voting
K  Nonvoting
L  Miscellaneous situations, such as stubs, depositary receipts, second units, or additional warrants or preferred
M  Fourth preferred, same company
N  Third preferred, same company
O  Second preferred, same company
P  First preferred issue
Q  Bankruptcy- involved in bankruptcy proceedings
R  Rights
S  Shares of beneficial interest
T  Delinquent in filing
U  Units
V  When- issued and when-distributed
W  Warrants
Y  ADR (American Depositary Receipts)
Z  Miscellaneous situations, such as stubs, depositary receipts, limited partnership units, or additional warrants or units


Flemming Kozok og den berømte tyr på Wall Street i New York, november 2006. (Privat foto)

<< Side 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6


Gå til forsiden af Spekulant.dk

Guide til aktiespil på Spekulant.dk - Filmguide på Spekulant.dk - Aktiedebat på Spekulant.dk

Uden ansvar. Køb, salg eller hold af værdipapirer baseret på oplysninger fra Spekulant.dk sker på investors eget ansvar. Spekulant.dk kan ikkes garantere at alle oplysninger er korrekte.
Copyright ©2000-2018 Spekulant.dk |

Interesseret i at annoncere på Spekulant.dk...? |

Daytrading med Kozok på Spekulant.dk